Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odlučujuće utakmice

Čačić objavio najvažniji popis kvalifikacija: Osvanulo jedno novo ime

Ante Čačić objavio je popis za odlučujuće utakmice hrvatske nogometne reprezentacije za odlazak na SP u Rusiju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski izbornik Ante Čačić pozvao je 24 igrača za kvalifikacijske utakmice za SP protiv Finske u Rijeci i Ukrajine u Kijevu. Utakmica protiv Finske trebala se igrati u 6. listopada Osijeku, ali je Izvršni odbor HNS-a donio odluku da se utakmica preseli u Rijeku na stadion Rujevica. HNS se prepao vremenskih uvjeta i dogovorenu utakmicu u Osijeku preselili su na zamjenski stadion Rijeke čiji je teren hibridna smjesa prirodne i umjetne trave i lakše bi podnio kišu.

Na popisu se ipak našlo ime prvog vratara Danijela Subašića za kojeg još nije sigurno hoće li se na vrijeme oporaviti. S druge strane, na popisu nema Vedrana Ćorluke, Matea Kovačić, Tina Jedvaja i Marka Pjace zbog ozljeda, dok će prvi ogled s Finskom zbog žutih kartona preskočiti i Milan Badelj.

Novo ime među reprezentativcima je ono Antonija Milića, bivšeg igrača Hajduka. Milić od 2015. igra u belgijskom Oostendeu, trenutno zadnjoj momčadi tamošnjeg prvenstva. Najčešće igra na poziciji stopera, a može još uskočiti na lijevog beka i zadnjeg veznog. Iako je igrao za sve mlađe kategorije, još nema službeni nastup za hrvatsku reprezentaciju tako da se radi o debitantu u nacionalnoj vrsti.

Ključne utakmice u listopadu

Hrvatska u završnicu kvalifikacija ulazi kao vodeća reprezentacija skupine. Prvo mjesto u skupini donosi direktan plasman u Rusiju, dok drugo mjesto ostavlja mogućnost prolaska kroz dodatne kvalifikacije, osim za drugoplasiranu reprezentaciju s najslabijim učinkom. Podsjećamo, u Fifinim natjecanjima u slučaju istog broja bodova prvi kriterij za poredak je ukupna gol-razlika.

Dva kola prije kraja kvalifikacija hrvatska reprezentacija se nalazi na prvom mjestu skupine I sa 16 bodova koliko ima i Island, no naša reprezentacija ima bolju razliku pogodaka. Slijede Turska i Ukrajina sa po 14 bodova, Finska ima sedam, a na začelju je Kosovo s jednim bodom.

Popis igrača za susrete protiv Finske i Ukrajine:

Vratari: Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Gent), Dominik Livaković (Dinamo)

Obrambeni: Domagoj Vida (Dynamo Kijev), Dejan Lovren (Liverpool), Šime Vrsaljko (Atletico Madrid), Josip Pivarić (Dynamo Kijev), Matej Mitrović (Bešiktaš), Borna Barišić (Osijek), Zoran Nižić (Hajduk), Antonio Milić (Oostende)

Vezni: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Ivan Perišić (Inter), Milan Badelj (Fiorentina), Marcelo Brozović (Inter), Marko Rog (Napoli), Filip Bradarić (Rijeka), Mario Pašalić (Spartak)

Napadači: Mario Mandžukić (Juventus), Nikola Kalinić (Milan), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Duje Čop (Standard Liege), Ivan Santini (Caen)

 

 

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider