Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"utakmica je i više nego dobrodošla"

Čačić objasnio zašto je izostavio Andrijaševića, Pašalića i Leovca

Nakon punog plijena protiv Ukrajine u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo Hrvatska se okreće prijateljskom ogledu u Estoniji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon važne pobjede nad Ukrajinom (1-0) u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, hrvatska nogometna reprezentacija otputovala je u Tallinn gdje će u utorak odigrati prijateljsku utakmicu protiv Estonije.

"Uz ta vrijedna tri boda, velika je stvar što smo vratili ljude na tribine, što smo svi zajedno pokazali da možemo biti dobri i na terenu i izvan njega. Ponosni smo na to, pogotovo kada se uzme u obzir sve što smo prolazili zadnje dvije godine", naglasio je hrvatski izbornik Ante Čačić uoči leta za Tallinn.

U Estoniju nisu putovali kapetan Luka Modrić, Ivan Rakitić, Mario Mandžukić, te Danijel Subašić koji su dobili slobodno. Na put nije krenuo ni Marcelo Brozović zbog posljedica udarca u koljeno u petak na Maksimiru.

U punoj će minutaži biti Ivan Perišić koji zbog izdržavanja kazne nije mogao igrati protiv Ukrajine, a iz mlade reprezentacije će se priključiti Ante Ćorić. Pretpozive su imali Pašalić, Andrijašević i Leovac, ali Čačić nije aktivirao poziv.

"Ja sam vrlo podrobno elaborirao zašto ih nisam zvao, bili ste na presici sjećate se čuli ste. Što se Ćorića tiće, on je bio na Euru, bio je u Belfastu i uzimanje igrača mladoj vrsti je normalan slijed", objasnio je Čačić.

"U svim dosadašnjim prijateljskim utakmicama pokušavali smo dati više prostora onima koji inače manje igraju, kako bi potvrdili da su s pravom pozvani u reprezentaciju. Isto očekujem u Estoniji, te nam je ta utakmica više nego dobrodošla", zaključio je Čačić.

Utakmica u Estonija - Hrvatska igra se u utorak, 28. ožujka u Tallinu, s početkom u 18 sati.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider