Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"NIJE PROBLEM IGRA"

Ante Čačić nakon šokantnog ispadanja: "Imali smo problema već prije utakmice, ali trebali smo dovršiti posao u prvom dijelu"

Ante Čačić pokušao je pronaći razloge ispadanja u polufinalu Kupa.

Ante Čačić (Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX)

Mnogi su s velikim nestrpljenjem čekali prve izjave Ante Čačića nakon šokantnog ispadanja iz Kupa.

"Vidjeli ste utakmicu, imali smo dobro otvaranje i par čistih situacija da pojačamo vodstvo te dovedemo utakmicu sigurno do kraja. Na kraju nismo, dogodilo nam se da na kraju primamo te golove koje primamo", rekao je Čačić, odmah se okrenuvši nedostacima koji su mu stvorili probleme:

Treba li Dinamo odmah smijeniti Antu Čačića?

Ukupno glasova:

"Imali smo dosta problema prije utakmice, ali nemam što zamjeriti igračima. Trudili su se, ali nije lako igrati na ovaj podlozi. Imali smo dosta prilika, ali utakmicu smo prokockali u prvom dijelu, kad nismo realizirali prilike. To nam je problem već mjesec dana."

Završio utakmicu bez centralnog napadača

Utakmicu je završio bez pravog napadača, budući da je umjesto Josipa Drmića uveo Darija Špikića.

"Drmić je već na poluvremenu osjetio aduktor. Pokušalio smo pa smo ga izvadili kad više nije mogao", kratko je Čačić objasnio vađenje svog današnjeg strijelca.

Onda se dodatno okrenuo nedostacima, koji su se najviše vidjeli u završnici.

"Nama je, kad pogledate listu strijelaca, devet golova dao Petković kojeg nemamo, osam Oršić, a šest Ivanušec. To nije lako nadomjestiti", dodao je.

Uslijedilo je pitanje o njegovom statusu, budući da mnogi smatraju kako mu je ova utakmica trebala odrediti budućnost na klupi.

Ostaje li trener?

"Trener je uvijek taj koji više snosi odgovornost kad je rezultat loš nego što ima zasluge kad je dobar. Ali, vidite što nam se događa. Nogomet je igra koja nosi puno iznenađenja. Naši ciljevi su bili otići do kraja u oba natjecanja, ali na ovome smo evo pokleknuli. Nisam primijetio nedostatak energije ili da momčad nije htjela. Svi su dali sve od sebe da dođemo do pobjede, ali nismo u tome uspjeli", rekao je, okrenuvši se još mišljenju mnogih kako Dinamo osim rezultata nema niti igru:

"Teško će doći u šanse bez igre. Mi dolazimo u šanse kroz gradnju i to je ipak posljedica neke igre."

Hoće li Čačić dočekati iduće prvenstveno kolo na klupi prvaka Hrvatske, saznat ćemo uskoro.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider