Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vraća se tek na proljeće

Barcelona u velikim problemima: Težak udarac za Katalonce, u strahu što će biti s velikim talentom

Kada je stigla vijest o težini ozljede Ansua Fatija, bio je to veliki šok za katalonski klub.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ansu Fati jučer je operiran u Barceloni nakon što je u subotu protiv Betisa teško ozlijedio koljeno lijeve noge. Fati je pretrpio rupturu unutarnjeg meniskusa, podvrgnut je artroskopiji koljena. Nakon operacije noć je proveo u bolnici, danas bi se trebao vratiti kući.

Prema prvi liječničkim prognozama, 18-godišnja zvijezda katalonskog kluba trebala bi se vratiti na teren za četiri mjeseca. Tri mjeseca trebat će mu da me koljeno zacijeli i još mjesec dana za rehabilitaciju.

Ako sve prođe po prognozama, Fati će propustiti 25 utakmica; 17 ligaških, 3 Lige prvaka i jednu Kupa kralja. Na teren bi se mogao vratiti 6. ili 7. ožujka protiv Osasune u prvenstvenoj utakmici u Pamploni ili 9. ili 10. ožujka na utakmici Lige prvaka.

Fati operiran

Fati se ozlijedio u 31. minuti utakmice s Betisom nakon starta Mandija. Dosuđen je jedanaesterac za Barcelonu, koji nije iskoristio Antoine Griezmann. Mladi španjolski reprezentativac afričkog podrijetla nije odmah izašao s terena. Unatoč teškoj ozljedi, ostao je na travnjaku do poluvremenu, kada ga je zamijenio Lionel Messi. Legitimno je pitanje je li na taj način pogoršao ozljedu?

gol expired Taktički inovator sve šokirao: Izvadio veznjaka, umjesto njega ubacio još jednog vratara divider

Kada je stigla vijest o težini ozljede, bio je to veliki šok za katalonski klub. Fatiju je savjetovano da pristupi operaciji jer mu je u njegovoj dobi prioritet održavanje meniskusa u normalnoj funkciji.

Na taj način trebat će mu više vremena za povratak na teren nego da se liječio konzervativnom metodom. No liječnici tvrde da mu je potpuni oporavak sigurniji. Da nije otišao na operaciju, na teren bi se vratio za mjesec ili najviše dva, ali bi mu se povećale šanse ozbiljnije ozljede u budućnosti.

Koeman u kritičnom trenutku izgubio napadača u najboljoj formi

Katalonski mediji pišu da je Fati stigao u kliniku Quirón na štakama i vidno nervozan. Ozlijedio se u trenutku kada mu je išlo jako dobro; postao je prvotimac Barcelone, a zaigrao je i za španjolsku reprezentaciju. Fatiju je ovo šesta i ujedno najteža ozljeda otkako se prošle godine priključio prvoj momčadi.

Prerano je za procjene je li sklon ozljedama i hoće li ova ozljeda ostaviti većeg traga na njemu? Zabrinutost je opravdana. Bivši igrač Barecelone Wilfrid Kaptoum imao je sličnu ozljedu i tvrdi da nikada više nije bio isti.

"To nije lako ozljeda, uvijek nešto smeta. Na sreću nisam imao bolova u koljenu, ali ostao je strah i nekakva nesigurnost. Nikad više ne budeš totalno isti kao prije takve ozljede", tvrdi 24-godišnji Kamerunac kojem su se također predviđale velike stvari.

Karijera mu se nije razvijala kako je zamislio. Trenutačno ima ugovor s Betisom, a na posudbi je u Almeriji.  

U svakom slučaju, Barcelona je pretrpjela težak udarac. Momčad Ronalda Koemana ima problema s realizacijom, a u kritičnom trenutku izgubila je igrača koji je bio u velikoj formi. Fati je prvi strijelac kluba, u dosadašnjem dijelu sezone postigao je pet golova u deset utakmica i upisao četiri asistencije. Učinak koji bi mogao jako nedostajati Kataloncima u narednim utakmicama. Tko zna hoće li Koeman dočekati povratak Fatija... 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider