Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Domaće ili strano ime?

ANKETA Tko bi trebao naslijediti Dambrauskasa na klupi Hajduka?

Kao kandidati za klupu Hajduka spominju se Slaven Bilić, Nenad Bjelica, Goran Tomić i drugi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon serije loših rezultata Hajduk je smijenio Valdasa Dambrauskasa, a do imenovanja novog trenera momčad će voditi pomoćnik Mislav Karoglan.

Predsjednik splitskog kluba Lukša Jakobušić kratko je objasnio ovu odluku riječima da rezultati nisu bili u skladu s ciljevima, ali ni atmosferom koja se stvorila oko kluba i u klubu.

Zato su krenuli u potragu za novim imenom, koji bi trebao uskoro preuzeti momčad i vratiti je na pobjedničke staze. Tako se među kandidatima za vruću klupu Hajduka pojavilo nekoliko poznatih imena.

Bjelica viđen u Splitu?

Već se nekoliko puta zazivao povratak bivšeg izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilića, koji je trenutno slobodan. U posljednje vrijeme često ga se može vidjeti na tribinama poljudskog stadiona, a navodno je nedavno i viđen na večeri s predsjednikom Hajduka.

Drugi je kandidat Nenad Bjelica, koji je nedavno dobio otkaz na klupi Osijeka. Poput Bilića, Bjelica se već ranije spominjao kao kandidat za trenera Hajduka, bilo je to u mandatu bivšeg predsjednika Ivana Kosa, koji se ipak odlučio za slovenskog stručnjaka Marijana Pušnika.

Bjelica je, navodno, jutros viđen u jednom splitskom hotelu, što je svakako pojačalo glasine o njegovom dolasku na klupu Hajduka.

Tomić, Budimir ili netko treći?

Također, jedan od potencijalnih kandidata za klupu splitskog kluba je i Goran Tomić, šibenski strateg koji je radio sjajan posao na klupi Lokomotive i Rijeke, a od kraja prošle sezone je slobodan trener.

Upravo je on bio glavni kandidat za Bjeličinog nasljednika na klupi Osijeka, ali sve je propalo zbog Rijekine klauzule, po kojoj ne smije trenirati neki klub u Prvoj HNL do 31. prosinca 2022. godine bez plaćanja odštete klubu s Rujevice.

gol expired Hajduk nakon serije loših rezultata smijenio trenera, poznato tko nastavlja voditi momčad! divider

Je li pak vrijeme da prvu momčad preuzme Marijan Budimir, mladi stručnjak koji se dokazao na klupi juniorske momčadi splitskog kluba. Tri su godine prvaci Hrvatske, ali čini se da je došlo vrijeme za iskorak u seniorski nogomet. Hoće li to biti Hajduk ili netko drugi, pokazat će vrijeme.

Dakako, postoji i mogućnost da na klupu Hajduka sjedne i neko strano ime. Možda će sportski direktor Mindaugas Nikoličius izvući asa iz rukava, ne tako davno je iznenadio Jensom Gustafssonom, ali švedski se stručnjak nije dugo zadržao na Poljudu.

Možda je došlo vrijeme za domaće ime...

Tko bi trebao postati novi trener Hajduka

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider