Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ekskluzivan intervju

Kramarić proslavio jubilej u Hoffenheimu pa se javio Dnevniku Nove TV: "Oni me dodatno motiviraju, želim se pokazati protiv njih"

Hrvatski reprezentativac i napadač Hoffenheima uskoro će proslaviti šestu godinu otkad je stigao na jugozapad Njemačke.

Gotovo točno na obljetnicu šeste godine dolaska u klub, Andrej Kramarić postigao je 100. gol za Hoffenheim...

"Nažalost, izgubili smo utakmicu, ali moram biti sretan i ponosan jer ne događa se baš često u životu jednog sportaša da postiže ovako jedan lijep jubilej", priča hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić u ekskluzivnom razgovoru za Dnevnik Nove TV.

Jubilej proslavio protiv Dortmunda

A jubilej je stigao protiv njemačkog velikana Borussije Dortmund kojoj zabio sad već osmi gol u samo 10 utakmica...

"Sigurno da me dodatno motiviraju jer su super, top klub. Želim se pokazati da, 'ajmo reći', da mogu lagano protiv njih. I možda iz tog razloga uživam igrati protiv njih."

gol expired Andrej Kramarić zabio 100. gol u dresu Hoffenheima, ali nije bilo dovoljno za bodove divider

Taj 100. gol stigao je u samo 206 nastupa što daje prosjek od gola svake dvje utakmice. A taj kvalitetan prosjek drži tijekom cijele karijere jer je u kombinaciji s preostalim klubovima ukupno zabio 190 golova u 388 utakmica.

A tim se golom još učvratio na ljestvici najboljih hrvatskih strijelaca u njemačkim klubovima. Ispred legendarnih poput Olića, Mandžukića, Petrića i Klasnića. Na utakmici Hoffenheima i Borussie, uz Kramarića, poentirao je i Erling Haaland...

"Moje mišljenje da je stvarno jedan fenomenalan, vrhunski igrač. Mislim da će u idućih 10 godina bit u borbi za Zlatnu loptu. Imamo novog Messija i Ronalda, tipa Mbappea i njega, iako moram biti iskren, mislim da su Messi i Ronaldo totalno neka druga priča i da će se to ikad više ponoviti u nogometu."

Prisjetio se gola Kudrjašova

Što se tiče reprezentacije, s užitkom se prisjetio autogola Kudrjaševa na Poljudu...

"Odličan trenutak, bitan trenutak za cijelu Hrvatsku i za nas. Zaslužili smo kroz cijele te kvalifikacije da dođe taj trenutak sreće, da na taj način zabijemo gol. Mislim čak na neki način da smo kao cijela momčad zaslužili, da možda ne bude nijedan pojedinac istaknut, da budemo kao momčad zaslužni za taj plasman u Katar."

Prisjetite se i vi

A što Hrvatska može na Svjetskom prvenstvu?

"Mislim da opet možemo napraviti nešto dobro. Što je to dobro, to ćemo vidjeti, ali sigurno da imamo jednu nadarenu momčad i ako ćemo ostati ovako motivirani, vrijedni i fokusirani na terenu kao što smo do sada bili, onda je stvarno moguće da se opet veselimo."

Andrej u posljednje vrijeme više asistira nego li zabija. Treći je asistent Bundeslige, ali promjena je vidljiva i u reprezentaciji...

"Uvijek mi je drago asistirati i činiti nekog drugog suigrača boljim ili sretnijim. Možda je to malo drugačije gledalo u nekim drugim očima, ali eto, nadam se da su sad svi zadovoljni."

Osmijeh za kraj kao najbolji pokazatelj aktualnog zadovoljstva osmog najboljeg strijelca u povijesti Vatrenih.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider