Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ulazi u klupsku legendu

Kramarić otkrio ključ povijesne pobjede protiv Bayerna!

Andrej Kramarić autor je najveće pobjede Hoffenheima u klupskoj povijesti...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski nogometni reprezentativac Andrej Kramarić zabio je fantastičan pogodak kojim je njegov Hoffenheim kreirao iznenađenje i po prvi puta u klupskoj povijesti srušio moćni Bayern. Krama je u 21. minuti, s otprilike 20-ak metara, primirio loptu i neobranjivo odapeo u gornji dio gostujućeg gola.

Bio je to jedini pogodak na utakmici, iako je bilo sveukupno 35 udaraca prema vratima od čega je 10 bilo u okvir. Kramariću je to bio 11. pogodak u sezoni, sigurno najdraži.

"Svi smo "poginuli" na travnjaku i to je bio ključ pobjede. Borili smo se od prve do posljednje sekunde utakmice. Drugo poluvrijeme je bilo vrlo teško za nas, jer je Bayern pokazao zašto je jedna od najboljih momčadi na svijetu. Umoran sam, svi smo, ali smo presretni", rekao je Krama nakon prekrasnog pogotka i povijesnog rušenja Bayerna.

"Bio je to trenutak inspiracije. Lopta mi je došla i samo sam raspalio po njoj. Naravno da sam sretan zbog gola, ali mislim da smo trebali dobiti i s većom razlikom, dva ili tri gola".

Presretan je bio i 29-godišnji trener Julian Nagelsmann, koji je ovako proživio svoju najveću pobjedu u vrlo kratkoj trenerskoj karijeri.

"Igrali smo sjajno u prvom poluvremenu i svi naši planovi su se ostvarili. Naravno, očekivali smo da će u drugom poluvremenu biti teško, jer je ovdje ipak riječ o Bayernu. Srećom, tu je bio naš vratar Oli (Baumann), koji je uvijek pravi kada ga trebamo. Sretan sam zbog kluba i prve pobjede protiv Bayerna u klupskoj povijesti".

Hoffenheim je s nova tri boda zadržao treće mjesto na ljestvici, sada ima 51 boda, jedan manje uz utakmicu više od drugog RB Leipziga koji u srijedu gostuje kod Mainza 05. Bayern je i dalje uvjerljivo vodeći sa 65 bodova.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider