Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stigao u Zagreb

Andrea Pirlo za Dnevnik Nove TV otkrio što misli o hrvatskom nogometu i Luki Modriću

Na temu hrvatske reprezentacije, našeg nogometa i, jasno, Luke Modrića s osvajačem Svjetskog prvenstva i dvije Lige prvaka, razgovarao je Milan Stjelja.

Nogometni kamp za djecu od 7 do 14 godina opet dolazi u Hrvatsku. A kao glavni promotor ovog vrijednog projekta u Zagreb je stigao velikan talijanskog i svjetskog nogometa Andrea Pirlo

Andrea, igrali ste s mnogim hrvatskim nogometašima i protiv njih. Što mislite o njima i o hrvatskom nogometu?

"Da, igrao sam mnogo puta s hrvatskim nogometašima, čak i zajedno u momčadi. Uvijek sam imao veliko poštovanje prema vašem nogometu. To je nogomet visoke tehnike, ali također i požrtvovnosti. Zbog toga su hrvatski nogometaš bili na cijeni i zato su brojni veliki nogometaši upravo Hrvati."

Kada govorimo o hrvatskom nogometu, moramo govoriti o Luki Modriću. Kada bi postojala lista najboljih veznjaka svijeta u povijesti, na koje biste ga mjesto postavili?

"Sigurno među prvim pozicijama jer je uspio osvojiti još jednu Ligu prvaka, osvojio je Zlatnu loptu i jer u ovoj dobi igra na takvim razinama, što mnogi ne mogu. Zaista je veliki šampion."

Mi smo preponosni na naš uspjeh u Rusiji prije četiri godine. Što mislite, koje su šanse Hrvatske da isto ponovi na Svjetskom prvenstvu u Kataru?

"Nikada nije lako ponavljati takve uspjehe kao što smo vidjeli na prošlom Europskom prvenstvu gdje ste otišli kao jedni od favorita, ali niste uspjeli otići do kraja. Nogomet je lijep jer je čudan, može se svašta dogoditi, ali Hrvatska je velika reprezentacija koja će pronaći način da ispuni svoje ciljeve."

Hvala.

- Molim.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider