Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bili su previše bahati

Kakva kobna pogreška: Tražili su za njega 100 milijuna eura, a sad kao osvajač Eura odlazi za pet puta manji iznos

Pohlepa ili jednostavno kriva procjena o njegovoj vrijednosti – sad više nije niti važno.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Inter se poslije prodaje Romelua Lukakua ne želi zaustaviti na dovođenju Edina Džeke kao pojačanju za vrh napada.

Nerazzurri su već u poodmaklim pregovorima s Lazijom oko Joaquina Correa, a Sky Sport Italia javlja da su klupski direktori Giuseppe Marotta i Piero Ausilio održali sastanak s predsjednikom Torina Urbanom Cairom.

Tema je bio Andrea Belotti, kapetan Torineza i talijanski reprezentativac kojeg novi trener Intera Simone Inzaghi želi dovesti na Giuseppe Meazzu.

Belotti ima ugovor s Torinom do 30. lipnja 2022. i kako još uvijek nije potpisao novi, situacija je takva da je u ovom trenutku izglednije očekivati transfer nego produljenje suradnje s klubom u čije je redove došao 2015. iz Palerma. Kako pišu talijanski mediji, predsjednik Cairo je postavio odštetni zahtjev na 22 milijuna eura, premda je Belottijeva tržišna vrijednost (prema Transfermarktu) 35 milijuna eura.

Imao jednu čudesnu sezonu

Čelni čovjek Torina zna da mu je glavni igrač u zadnjoj godini ugovora, da mu vrijeme nije saveznik u ovoj priči i očito će se zadovoljiti s puno manjim iznosom no što je svojedobno tražio za ovog napadača.

Naime, u ljeto 2017. veliki interes za angažmanom Belottija iskazao je Milan. Bilo je to poslije fenomenalne njegove sezone 2016./2017. u kojoj je u 35 nastupa u Serie A postigao 26 golova i upisao četiri asistencije (bio je treći strijelac lige, iza Edina Džeke i Driesa Mertensa). U prosincu 2016. Torino je Belottiju dao novi ugovor, s poboljšanim uvjetima, u sklopu kojeg je bila izlazna klauzula od okruglih 100 milijuna eura.

Mogli su da prodati za 85 milijuna

Na toliko su ga bili procijenili, pa su redom odbijali ponude Milana od 60 i od 70 milijuna eura. Nisu popustili niti onda kada su Rossoneri ponudili 85 milijuna eura, inzistirali su na 100 milijuna i do transfera nije došlo. Milan se ohladio i okrenuo drugim rješenjima, a Belotti je ostao u Torinu i, kako se kasnije pokazalo, više nikad nije uspio ponoviti sezonu poput one 2016./2017.

U međuvremenu, ovog ljeta je osvojio Europsko prvenstvo kao važna karika u reprezentaciji Italije i čini se kako je definitivno naumio otići. Torino? Oni će se morati zadovoljiti s 20-ak milijuna eura. Sad će im i to biti prihvatljiva opcija…
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider