Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vraća se nogometu

Nekoć velika trenerska nada, a kasnije vozač relija blizu povratka na klupu: Pregovara s velikanom

Nije imao ni 40 kada je nakon kratke, ali trofejne i turbulentne trenerske karijere uzeo pauzu od nogometa. Dvije godine kasnije spreman je za povratak...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Andre Villas-Boas postao je velika trenerska nada kada je sa samo 33 godine s Portom osvojio Europsku ligu i portugalsku trostruku krunu.

Sezona za pamćenje osigurala mu je posao u Chelseaju, ali tamo je u prvoj sezoni dobio otkaz, kao i u Tottenhamu godinu kasnije.

Njegova sljedeća postaja bio je Zenit, s kojim je u dvije godine osvojio tri trofeja. Nakon toga vodio je Shanghai SIPG i 2017., sa svega 39 godina, najavio povlačenje i dugu pauzu od nogometa.

Tijekom pauze Villas-Boas, veliki ljubitelj automobilizma, vozio je relije, a nastupio je čak i na slavnom reliju Dakar. Međutim, nije završio utrku, u četvrtoj etapi doživio je nesreću i ozlijedio leđa.

Čini se da se Villas-Boas zasitio volana i želi se vratiti za kormilo neke momčadi. Najizglednija destinacija je Marseille, a portugalski trener potvrdio je francuskom L'Equipeu da je zainteresiran za posao.

''Već sam bio u kontaktu s njima prije odlaska u Zenit. To je jedan od najvećih europskih klubova i mogao bi me zanimati. Klub je u dobrom rukama s Andonijem Zubizarettom kojeg poznajem. Ako me pozovu, naći ćemo se", rekao je.

Klupa Marseillea slobodna je nakon što je svoj odlazak najavio Rudi Garcia, koji nije uspio izboriti Europu. Engleski Telegraph javlja da su pregovori s Villas-Boasom, kojem je tek 41 godina, već počeli.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider