Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
San postao noćna mora

Veliki Barcin promašaj otvorio dušu: ''Život mi je pakao, ne želim izlaziti iz kuće''

Stigao je kao veliko pojačanje, ali očekivanja nije ispunio, a takav razvoj događaja ostavio je posljedice na njegovom psihičkom stanju.

Andre Gomes (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Igranje za Barcelonu mnogima je ostvarenje snova, ali u slučaju Andrea Gomesa san se pretvorio u noćnu moru. Portugalski veznjak je 2016. stigao u Barcelonu iz Valencije za 35 milijuna eura kao veliko pojačanje, ali očekivanja nije ispunio: zaradio je etiketu velikog promašaja, a u razgovoru za magazin Panenka priznao je da se teško nosi sa situacijom u kojoj se našao.

''Ne osjećam se dobro na terenu i ne uživam u onome što radim. Prvih šest mjeseci bilo je jako dobro, ali stvari su se onda promijenile. Možda nije najbolji izraz, ali sve se pretvorilo u pakao. Počeo sam osjećati veliki pritisak, s vanjskim pritiskom se mogu nositi, ali ne i s onim koji stvaram samome sebi'', rekao je Gomes.

''Na treningu sam miran i osjećam se dobro sa suigračima. Međutim ponekad sam loše raspoložen, nekad me muče stvari koje su se dogodile na utakmicama dan ili dva ranije i to mi ne dopušta da krenem dalje.''

Gomes je priznao da su njegovi nastupi i činjenica da se nije dokazao na terenu ostavili traga na njegovom psihičkom stanju.

''Zatvorim se, ne dopuštam frustracijama da izađu. Ne želim razgovarati ni s kim o tome, ne želim gnjaviti druge, kao da se osjećam posramljeno. Više puta mi se dogodilo da ne želim izaći iz kuće, ne želim da me ljudi vide, bojim se izaći zbog srama.''

Gomes napominje da ima veliku podršku svojih prijatelja i suigrača, a čini se da je sam sebi najteži protivnik.

''Prijatelji mi govore da igram 'pod ručnom'. Teško je biti svjestan toga. Smeta mi kad mi kažu da mogu napraviti puno dobrih stvari, a ja se onda pitam: pa zašto ih onda ne napravim?''

Osim s psihičkom spremom, Gomes se ove sezone mučio i sa ozljedama, a odigrao je 958 minuta u svim natjecanjima. Od dolaska u Barcelonu odigrao je 72 utakmice, zabio tri gola i podijelio četiri asistencije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider