Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Santini na klupi

Anderlecht i Spartak slavili, Fenerbahče remizirao: Hat-trick Dimate

Anderlecht je pobijedio Cercle Brugge s 4:2 u 11. kolu belgijskog prvenstva...

Dominik Livaković i Landry Dimata (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Suparnik zagrebačkog Dinama u skupini D Europske nogometne lige Anderlecht u susretu je 11. kola belgijskog prvenstva kao domaćin svladao Cercle Brugge sa 4-2 (2-0).

Trostruki strijelac za Anderlecht bio je Landry Nany Dimata (8-11m, 32, 52), a na 4-0 povisio je Pieter Gerkens (54). Gosti su ublažili poraz preko Irvina Cardone (56, 59).

Hrvatski napadač Ivan Santini igrao je za Anderlecht od 54. minute kada je zamijenio trostrukog strijelca Dimatu, dok je Antonio Milić ostao na klupi.

Anderlecht je sada treći na ljestvici sa 23 boda, šest manje od vodećeg Genka, a tri manje od drugog Club Bruggea, dok je Cercle Brugge 10. sa 12 bodova.

U subotu je sljedeći Dinamov suparnik Spartak iz Trnave u susretu su 12. kola slovačkog prvenstva na svom terenu svladao Senicu s uvjerljivih 4-1 (2-1), dok je Fenerbahče u susretu je 9. kola turskog prvenstva na gostovanju kod Sivasspora odigrao 0-0.

Dinamo će gostovati kod Spartaka u Trnavi u četvrtak od 18.55 sati, a do kraja natjecanja u skupini će još ugostiti Spartak 8. studenoga, gostovati kod Fenerbahcea 29. studenoga i u posljednjem kolu igrati na svom terenu protiv Anderlechta 13. prosinca.

Nakon dva kola u skupini D Dinamo je na vrhu sa šest bodova, slijede Spartak i Fenerbahce sa po tri boda, dok je Anderlecht na dnu bez bodova.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider