Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kaže da nije kriv

Ancelotti najavio postupne promjene u Napoliju, pa otkrio tko je kriv za neuspjeh u Bayernu

Carlo Ancelotti krenuo je vrlo dobro u novoj sezoni na kormilu Napolija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mirni čovjek iz Reggio Emilije zna kako diše talijanski jug. Ipak je najveći dio igračke karijere proveo u Romi. Dolazak u još užareniji Napulj nova je i hrabra avantura Carla Ancelottija nakon što je u superbogatoj trenerskoj karijeri vodio Real, Chelsea, Juventus, Milan, PSG i Parmu, u kojoj se probio i kao trener i kao igrač.

Maurizio Sarri umalo je prošle sezone osvojio naslov. Umalo. Više od toga znači samo konačno rušenje Juventusa pa Ancelotti nema nimalo lagan posao podno Vezuva. No odmor, koji je trajao oko sam mjeseci, sada je završen.

U prve dvije utakmice Napoli je slavio u gostima kod Lazija te u nevjerojatnom preokretu pred svojim navijačima protiv Milana. I u Rimu je Ancelottijeva momčad gubila, ali u obje utakmice su na kraju slavili.

''Kad dolazite u neki klub uvijek morate uzeti u obzir sve dobro što ste zatekli. Kao i karakteristike igrača koje imate. Naravno, svaki trener ima i svoje zamisli koje mora postepeno provoditi bez odbacivanja onih stvari koje su bile dobre'', smatra Ancelotti.

''Upravo sam to htio napraviti i ovdje. Pokušavamo napraviti i neke promjene, kako igrati još otvorenije i direktnije. Ne znam koliko će nam trebati za to, nadam se da ćemo ih napraviti što prije.''

Ancelotti se osvrnuo i na njegovu neuspjelu misiju u Bavarskoj. U Bayernu je dobio otkaz na početku druge sezone, i to prije Oktoberfesta. To se nije dogodilo ne samo Bayernu kao klubu, već i Ancelottiju.

Talijan tvrdi da se u Bayernu nisu htjeli mijenjati te naziva to ''problemom s filozofijom''.

''Iskustvo u Bayernu bilo je neobično. Stvari se uopće nisu činile lošima, u rujnu smo pobijedili skoro u svim utakmicama. Oni jednostavno nisu htjeli mijenjati stvari'', rekao je Ancelotti koji je dobio otkaz nakon 3:0 poraza od PSG-a u Ligi prvaka.

''To je bio problem s filozofijom. Oni se nisu htjeli mijenjati, a ja jesam.''

Bivši trener Bayerna očito je mislio na igrače s kojima je i ušao u sukob. Njegov nasljednik Heynckess vratio je Bavarce pobjedama i dobrim igrama, a zanimljivo je da su i Nijemac, ali i novi trener Niko Kovač, bliži njegovoj nogometnoj filozofiji nego onoj svog prethodnika Pepa Guardiole. Ako je mislio na tu nogometnu filozofiju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider