Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bez želja u ždrijebu

Dinamov junak dan nakon velikog trijumfa: ''Mislim da je to naša najveća snaga''

Nakon što su u prvom susretu u Maksimiru pobijedili Rosenborg s 2-0, Modri su u uzvratnom dvoboju u Trondheimu odigrali 1-1 i tako izborili nastup u elitnom natjecanju Starog kontinenta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

''Ušla je tamo gdje treba'', kazao je sa smiješkom Dinamov junak Amer Gojak dan nakon utakmice u kojoj je njegov pogodak protiv Rosenborga odveo Modre u Ligu prvaka.

Norvežani su poveli već u 11. minuti golom Davida Akintole, a izjednačio je prekrasnim udarcem Gojak u 71. minuti, svega pet minuta nakon ulaska u igru.

"Bio sam presretan kada je lopta ušla u gol, bio je to poseban trenutak za mene. Drago mi je što je pogodak pomogao ekipi, zaslužili smo ulazak u Ligu prvaka", kazao je Gojak dan nakon velikog uspjeha hrvatskog prvaka.

Gojak je pogodak posvetio svom djedu koji je preminuo u ponedjeljak.

"Ovo mi je najdraži gol, a posvetio sama ga djedu koji je preminuo u ponedjeljak."

Ždrijeb skupina je u četvrtak u 18.00 sati u Grimaldi Forumu u Monacu, a Dinamo će biti u trećoj jakosnoj skupini.

"Nemam neke klubove koje želim. Tko god dođe u Maksimir neće mu biti lako igrati. Snaga ovog Dinama je ekipa, svi dišemo jedan za drugog, mislim da je to naša najveća snaga."

Nogometaši Dinama nemaju previše vremena za slavlje, jer ih već u subotu očekuje derbi s Hajdukom.

"Idemo u subotu pobijediti Hajduk i na najbolji način zaključiti ovaj tjedan", poručio je Gojak.

Oduševljenje uspjehom Modrih nije skrivao niti Dani Olmo, premda je još uvijek upitno hoće li igrati Ligu prvaka u dresu zagrebačkog sastava.

"Oduvijek sam govorio kako želim igrati Ligu prvaka, zašto ne s Dinamom", kazao je zagonetno.

Olmo je naglasio kako je momčad ostvarila cilj još jednom se osvrnuvši na sinoćnji dvoboj.

"Znali smo da će biti teško. Rano su zabili pogodak, ali i dalje smo imali prednost i znali smo da moramo biti strpljiv. Kada je Gojak zabio bio je to gol za prolaz. Ovo je velika nagrada za sve", kazao je mladi Španjolac.

Trener hrvatskog prvaka Nenad Bjelica istaknuo je kako ulazak u LP predstavlja veliko zadovoljstvo za sve u klubu.

"Ovo je nagrada za sav trud", kazao je nastavivši: "Zadovoljni smo prolazom, ali smo i svjesni da je prvo poluvrijeme bilo ispod našeg nivoa. Znali smo da će s aspekta glave biti teška utakmica. Rosenborg je dobra momčad, posebno kod kuće. Vidjeli ste da mogu biti opasni. Solidno smo se branili, problem je bio kada smo imali loptu. Na kraju je bilo 1-1 i zaslužen prolaz u LP."

Dinamo je prošle sezone zapeo na zadnjem ispitu izgubivši od Young Boysa, no ovoga puta je uspio i u Maksimiru će se sedmi put gledati Liga prvaka.

"Lani nismo uspjeli i prihvatili smo Europsku ligu kao nešto normalno i trudili smo se ostvariti što bolji rezultat. Ove godine smo uspjeli i nadam se kako ćemo imati dobru ulogu u LP."

Bjelica je još jednom naglasio kako nema nikakve želje uoči ždrijeba.

"Nemamo nekakve želje, možemo neopterećeno igrati jer to neće biti toliko psihološko teške utakmice. Vjerujem da možemo biti konkurentni, možda ne kao u Europskoj ligi, ali moći ćemo igrati i uživati bez opterećenja."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider