Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Akutna pozicija

Barca i Real tuku se za velikog talenta: Nezadovoljni Messi naredio kupovinu

Real Madrid i Barcelona bacili su oko na istog igrača za kojeg mnogi smatraju da će napraviti veliku karijeru.

Alvaro Odriozola i David Silva (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Lionel Messi navodno nije zadovoljan kvalitetom Lucasa Dignea, ali ni nedavno pristiglog Nelsona Semeda. Argentinac želi da Barcelona dovede bolje igrače na obje bekovske pozicije, spekuliraju pojedini španjolski mediji.

Barca na desnoj strani ima Sergija Roberta, koji nije po vokaciji bek, a na lijevoj Jordija Alabu. Messi navodno smatra da Barca mora imati bolje zamjene za njih dvojicu te da je to na duže staze bolna točka katalonskog kluba.

Digne je stigao na Camp Nou pretprošle godine iz PSG-a za 16,5 milijuna eura, zapravo je bio na posudbi u Romi. U sezonu i pol nije se uspio nametnuti za udarnu momčad Barce, a nije se pokazao ni kao adekvatna zamjena Albi. Semedo je stigao ljetos iz Benfice za više od 30 milijuna eura, ali za sada je na sličnom tragu kao Digne. Rano je za konačne zaključke, ali mnogi su mišljenja, a izgleda da je među njima i Messi, da je Barcelona opet promašila s oba igrača.

Messi navodno ima i svojeg kandidata za akutnu desnu bočnu stranu koja joj je veliki problem od odlaska Danija Alvesa, jer Sergi Roberto prije svega je veznjak, a na mjestu beka igra silom prilika. Argentinac je preporučio čelnicima Barcelone da što prije krenu po Alvara Odriozolaa, 22-godišnjeg desnog beka Real Sociedada, koji može igrati i na poziciji krila. Ne bi to možda bio tako veliki problem da na istog igrača oko nije bacio i najveći konkurent Real Madrid.

Čini se da bi Odriozola mogao biti velika priča ljetnog prijelaznog roka. Real i Barca mogli bi se opasno potući oko hitronogog Baska, za kojeg mnogi smatraju da je veliki talent španjolskog nogometa te da mu se smiješi briljantna karijera. Odnedavno je seniorski reprezentativac Španjolske, do sada je upisao dva nastupa za La Roju. Transfermarkt ga procjenjuje na 20 milijuna eura, ali posve je izvjesno da će transfer doseći puno veći iznos.

Nema sumnje da će Sociedad znati izvući korist iz činjenice što mu se za igrača živo zanimaju Real i Barcelona. U takvim okolnostima cijena mu može samo rasti. Ugovor s klubom iz San Sebastiana ima do 2022. tako da Baski nisu u žurbi. Mogu u miru čekati najbolju ponudu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider