Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kako je ovo uspio?

Španjolska zvijezda protiv BiH promašila nemoguće: Često promašuje, ali ovo je stvarno previše

Gledatelje redovito ''počasti'' nekim teškim promašajem, ali ovo je bilo šokantno i za njegove standarde.

Alvaro Morata (Foto: Screenshot) (Foto: Screenshot)

Nije novost da napadač Chelseaja i španjolske reprezentacije Alvaro Morata ima tendenciju promašiti nemoguće i propustiti velike šanse.

Posebno je to došlo do izražaja prošle sezone. Morata je dobro počeo u dresu Chelseaja, pa je upao u veliku golgetersku krizu - praktički svakog tjedna ''počastio'' bi gledatelje barem jednim teškim promašajem. Usporedbe s Fernandom Torresom, koji je prolazio sličnu krizu kada je stigao u Chelsea, bile su neizbježne.

Ove je sezone malo uhvatio formu i zasad zabio pet golova u 11 nastupa u Premierligi, ali sklonost nemogućim promašajima i dalje je prisutna. Posljednji se dogodio u utakmici protiv Bosne i Hercegovine, u kojoj je Španjolska slavila s 1:0 golom Braisa Mendeza tek u 78. minuti.

No spasonosni pogodak mogao je doći i mnogo ranije da je Morata iskoristio čistu šansu u 58. minuti. Marco Asensio pucao je s lijeve strane, Ibrahim Šehić je obranio, a lopta se odbila do Morate.

On je trebao pospremiti loptu u praznu mrežu s pet metara, ali to se pokazalo preteškim zadatkom za Moratu, koji je nespretnom reakcijom loptu poslao u gol-aut. Naravno, internet nije imao milosti za ovakav promašaj, a španjolski napadač još se jednom našao na stupu srama.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider