Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pakleni igrač

On će biti velika prijetnja Vatrenima na Svjetskom prvenstvu: Sad se vraća i to s laskavom titulom

Alphonso Davies je u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo za Kanadu zabio osam golova i upisao 13 asistencija.

Alphonso Davies (Foto: Afp)

Alphonso Davies, nogometaš njemačkog nogometnog prvaka Bayerna, postao je prvi Kanađanin kojeg je Nogometni savez Sjeverne i Srednje Amerike i Kariba (CONCACAF) proglasio nogometašem godine.

Ovaj 21-godišnjak pridonio je prvom kanadskom plasmanu na Svjetsko prvenstvo od 1986. godine, a u Kataru će Kanađani igrati u skupini s Hrvatskom, Belgijom i Marokom.

Davies, koji je zabio pet golova i upisao osam asistencija u 13 utakmica u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru, propustio je posljednju utakmicu kvalifikacija zbog upale srčanog mišića nakon što je obolio od koronarne infekcije.

"Drago mi je što sam dobio ovu nagradu. Nogomet donosi radost. Nogomet donosi sreću i pokazuje vam svijet", rekao je branič koji je pomogao Bayernu do naslova prvaka Njemačke.

Među nogometašicama nagradu je dobila Amerikanka Crystal Dunn.

U izboru glasuju treneri i igrači iz 41 reprezentacije, te predstavnici medija i navijači.

Davies bi se nogometu mogao vratiti ove srijede kada Bayern gostuje kod Villarreala u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Zadnju natjecateljsku utakmicu za klub Davies je odigrao 17. prosinca 2021., ali već u srijedu bi mogao biti u prvoj postavi Bayerna.

"On ide s nama", rekao je Bayernov trener Julian Nagelsmann.

Bavarci, koji su vodeći u Bundesligi i neporaženi u Ligi prvaka ove sezone, favoriti su protiv Villarreala, sedme momčadi španjolskog prvenstva nakon poraza 0:2 od Levantea.

No, Nagelsmann upozorava da Španjolci mogu biti vrlo opasni u Ligi prvaka i da ih se ne smije podcjenjivati u ovoj fazi natjecanja.

"Ako poslušate riječi trenera Villarreala Unaija Emeryja tada možete vidjeti da je Liga prvaka za njega neka vrsta bonusa", kazao je Nagelsmann.

"Trener Villarreala ima puno iskustva pobjedama na međunarodnoj razini. Momčad je vrlo iskusna i moramo smisliti kako ih slomiti", dodao je trener Bayerna.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider