Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
40 klubova, devet zemalja

Sjajan turnir u malom Kurilovcu pored Velike Gorice, ovdje se rađaju neke nove zvijezde

Veliki transfer jednog dana možda čeka i nekoga od 600 klinaca koji su ovoga tjedna demonstrirali svoje nogometne vještine u Kurilovcu nedaleko od Velike Gorice. Tamo je održan Alpas kup na kojem je sudjelovalo 40 momčadi iz devet europskih zemalja, među njima i pomladak Hajduka, Dinama, Juventusa, Milana i mnogih drugih. Sunčanu nedjelju s njima je provela i naša ekipa.

Dinamo, Zvezda, Verona, Maribor - zvuči kao skupina Europske lige, ali ipak smo samo u malenom Kurilovcu pored Velike Gorice gdje se okupila sama krema nogometnog U-10 uzrasta. Povod - već tradicionalni Alpas kup.

"Jako je lijepo ovdje u Hrvatskoj. Ima dosta svježeg zraka, jako je lijepo. I lijepi su kreveti! Lijepe su nam i sobe", kazao je Lorenzo Tamiazo iz Verone.

"Meni je odlično na turniru, jako je dobro organiziran, ima dosta dobrih klubova, zabavno je ali i teško je igrat protiv svih njih", rekao je Domagoj iz Trnja.

Jedna od poslastica - dvoboj Hajduka i Verone.

Gianmarco Rossi, trener u Veroninoj školi, prisjetio se prošlosezonskog trenera Igora Tudora kao čovjeka čije je ime neizostavno kad se priča o Hajduku i Veroni.

Giovanni Broniara iz Verone kazao je:

"Mislim da je Luka Modrić jedan od najboljih veznjaka svijeta. Vidio sam da igra u jednoj momčadi koja nije previše jaka, a on radi razliku."

Za Stefana Živkovića iz OFK Beograda Modrić je također broj jedan.

"Zbog čega? Zbog toga što igarm njegovu poziciju i zbog toga što sliči na mene. Mislim, ja na njega."

Tko je na kraju osvojio turnir, to nije niti bitno. Bitno je da su ova djeca, a i njihovi roditelji, proveli nezaboravnih tjedan dana u Kurilovcu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider