Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
malo drukčija filozofija

Guraju ga u Barcu, ali njemu je obrana svetinja: ''Ako želite show, odite u cirkus''

U utorak se nastavlja Liga prvaka s dva susreta od kojih se puno očekuje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Četvrtfinale Lige prvaka je na vratima i jedva čekamo utorak navečer kada su na rasporedu dvije velike utakmice. Ima puno onih koje čak i više intrigira susret dvije potentne mlade momčadi, Borussije i Monaca, no utakmica večeri zbog mnogo toga je Juventus – Barcelona.

U Torinu se sastaju finalisti Lige prvaka od prije dvije godine i Juve ima priliku osvetiti se Barci za poraz u berlinskom finalu. Najbolji napad Europe i svijeta stiže u goste najboljoj obrani na čelu s Gianluigijem Buffonom, Giorgiom Chiellinijem, Leonardom Bonuccijem i ostalima.

Lionel Messi, Luis Suarez i Neymar ove su sezone zabili već 90 golova pri čemu 18 u Ligi prvaka, dok je Juve u elitnom natjecanju primio samo dva gola.

"Ništa nije nemoguće. Moramo odigrati savršeno na tehničkom nivou i moramo vjerovati u našu pobjedu," kazao je Massimiliano Allegri.

Ne ide mu protiv Barcelone

Trener torinske Stare dame ne može se pohvaliti skorom protiv Barce. U devet međusobnih susreta ostvario je samo jednu pobjedu.

"Neće biti lako, protiv Barcelone nemaš pravo na loš dan," dodao je Allegri.

Juve može radovati podatak kako u Europi nisu izgubili kod kuće od travnja 2013. kada je u Torinu slavio Bayern 2-0. Allegri je svjestan kako će Barca imati veći posjed lopte, međutim ne vidi u tome nekakav problem.

"Ponekad imaš 30 % posjeda lopte i šest, sedam odličnih prilika. Nema sramote u dobroj obrani. Iz kvalitetne obrane kreću napadi. Zadovoljan sam načinom kako mi igramo, ako želite show možda bi trebali ići u cirkus," kazao je talijanski stručnjak koji je tako jasno poručio kakva je njegova nogometna filozofija.

Juventus napad ponovio će predvoditi Argentinac Gonzalo Higuain, dok će naš Mario Mandžukić po svemu sudeći ponovo na krilo.

"Nogomet je predivan jer je nepredvidljiv. Sposobni smo ostvariti dobar rezultat u prvoj utakmici. Protiv Barce ćemo morati cijeli susret igrati u punoj brzini, bez sekunde odmora," dodao je argentinski napadač koji je ove sezone zabio 27 golova u svim natjecanjima.

Allegri u Barcu?

Zanimljivo, katalonski mediji su započeli psihološki rat protiv Juventusa objavivši kako je upravo Allegri najveći kandidat za Barcinu klupu iduće sezone. Navodno je već održan prvi krug pregovora, a Barca talijanskom stručnjaku nudi osam milijuna eura po sezoni. Zvuči pomalo čudno, ali ništa nas ne čudi kada su u pitanju ''zagrijavanja' uoči velikih utakmica.

Niti novinari na 'Čizmi' nisu mirovali. Otkrili su kako je Lionel Messi trebao 2005. preseliti u Juventus. Fabio Capello je bio oduševljen igrama tada 18-godišnjeg Messija i želio ga je dovesti u Torionu.

"Capello nam je danima govorio o nekom čudesnom klincu. Bio je uvjeren kako će 'mali' postati zvijezda," kazao je bivši igrač Juventusa Mauro Camoranesi. No, plan je propao jer je Juve 2006. završio u Serie B zbog sudjelovanja u skandalu s namještanjem utakmica.

Igre su počele, ali mi jedva čekamo utorak u 20:45!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider