Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pa zar opet?

Novi šok za Arsenal: Opet ih najbolji igrač želi izdati zbog rivala

Nakon pet godina Arsenalu opet prijeti velika izdaja…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nije lako biti navijač Arsenala u posljednje vrijeme. Izmiče im plasman u Ligu prvaka po prvi puta u 19 godina, a većina navijača traži odlazak čovjeka koji im je takav sjajan niz i omogućio. Teško se rastati od Arsenea Wengera, no nekako sve ide prema tom scenariju.

Arsenal nema baš blistavu situaciju sa svojim najboljim igračima, jer Sanchezu, Ozilu i Ramseyju ugovor istječe za godinu dana, a novi još ne žele potpisati. Wenger ne želi otići niti želi pustiti svoje najveće zvijezde, no čini se kako ljubav baš i nije obostrana.

The Telegraph je sinoć pod ''ekskluzivno'' objavio informaciju kako je Alexis Sanchez čvrsto odlučio na ljeto napustiti Emirates. No ne želi napustiti London. Navijačima Topnika diže se kosa na glavi jer Čileanac želi postati dio velikog plana Antonija Contea za sljedeću sezonu.

Prelazak u jednog od svojih najvećih rivala za Arsenal je akt izdaje. Učinio je to u suprotnom smjeru i nedavno Petr Čech, ali on je već izgubio poziciju na vratima Chelseaja pa taj transfer nije toliko doživljen kao izdajnički.

Van Persie, Nasri, Fabregas... Sanchez

Nešto se te ''izdaje'' dobro lijepe na Arsenal. Sjetimo se samo odlaska Robina van Persieja u Manchester United prije pet godina. To je bio veliki šok, kao i onaj odlazak Samira Nasrija u Manchester City te Fabregasov dolazak na Stamford Bridge iz Barcelone. Odlazak Sancheza u Chelsea bio bi u tom rangu.

Telegraph piše kako Čilenacu slijedi bitka s trenutnim poslodavcem koji ga ne mora prodati ovog ljeta, ali onda riskira da ostane bez velike zarade jer za godinu dana on može besplatno otići. Također, pitanje je hoće li se na Emiratesu toliko zainatiti pa radije imati nezadovoljnu skupu zvijezdu u svojim redovima nego da je moraju gledati kod susjeda iz zapadnog Londona.

Mnogi smatraju kako bi Arsenalu, naročito ako ostane bez Lige prvaka, bilo bolje da napravi veliki rez u svlačionici i krene zidati momčad ispočetka. Naravno, s novim trenerom. No Wenger je žilav i vidjet ćemo hoće li uspjeti preživjeti sve ovo.

Conte slaže ubojit trojac

S druge strane, Antonio Conte bi uz pehar pobjednika Premierlige mogao dignuti ruke u zrak zbog dva transfera koja mu se smiješe. Osim spomenuti Alexisa Sancheza, Talijan je blizu potpisa i s bivšim igračem Chelseaja kojeg je Jose Mourinho prije nekoliko godina prodao jer tada nije vjerovao u njega. Romelua Lukakua bi Mourinho sada želio vidjeti u Man Unitedu, ali on je, čini se, izabrao povratak na Stamford Bridge gdje bi trebao zamijeniti Diega Costu koji pak odlazi na kraju sezone.

Trojac Hazard – Sanchez – Lukaku garantirao bi Conteu bitku za nove trofeje sljedeće sezone, no taj se veliki plan tek treba realizirati. Arsenalu neće nedostajati ponuda za Sancheza (City, PSG, Juventus) i rješenje bi mogla biti prodaja bilo kome drugome osim gradskom rivalu.

Vidjet ćemo koliko je Čileanac odlučan u namjeri da baš s Conteom krene osvajati trofeje. On ih sigurno želi, a s Wengerom budućnosti blistave nema.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider