Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
24 milijuna eura po sezoni

Jedan od najpoželjnijih veznjaka odbio astronomsku ponudu jer želi u samo jedan klub

Ofenzivni veznjak Arsenala Alexis Sanchez (28) odbio je astronomsku ponudu jednog kineskog kluba, jer želi karijeru nastaviti u Manchester Cityju, objavili su u ponedjeljak britanski mediji.

John Stones i Alexis Sanchez (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Kineski klub ponudio je Sanchezu ugovor po kojem bi zarađivao 24 milijuna eura po sezoni nakon oporezivanja. Da bi takav novac zaradio u Engleskoj morao bi imati godišnju plaću od 45 milijuna eura (prije oporezivanja).

Sanchezu ističe ugovor u ljeto iduće godine te bi mogao otići iz Arsenala bez odštete. Zato ga Topnici žele prodati u zimskom prijelaznom roku, a Manchester City je spreman ponuditi 23 milijuna eura odštete.

Ovog ljeta Manchester City je nudio 68 milijuna eura za Sancheza, ali je Arsenal to odbio nadajući se da će nagovoriti čileanskog nogometaša da produži ugovor. No, Sanchez je odbio potpisati novi ugovor i sada je Arsenal prisiljen prodati ga u siječnju.

Osim Sancheza, velika je Guardiolina želja za nadolazeći zimski prijelazni rok stoper West Bromwich Albiona, 29-godišnji Jonny Evans.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider