Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
treća sreća za wengera

Arsenal smiruje navijače: Stroj za pogotke u ponedjeljak u Londonu!

Ponajbolji napadač Europe blizu je dolaska u englesku Premierligu, u kojoj se od njega očekuju velike stvari.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gazda obećao, gazda ispunio. Ivan Gazidis odobrio je veliku svotu novca za dovođenje kvalitetnog napadača u Arsenal. Nakon neuspjeha prošlog ljeta i ne tako davno u lipnju ove godine, Arsene Wenger uspio je čini se slomiti predstavnike Lyona i dogovoriti transfer Alexandrea Lacazettea.

Ponuda od 40 milijuna eura povišena je na 50, plus dodatni bonusi u visini 15-ak milijuna. Sve u svemu Arsenal će oboriti klupski rekord kada su dolazni transferi u pitanju, jer je dosada najviše isplaćeno 47 milijuna za dovođenje Mesuta Özila iz Real Madrida. Preostalo je tek riješiti te neke sitne detalje oko isplate, a tu vijest prenose ugledni britanski portali, između ostalog i Sky Sports, koji tvrde da bi Lacazette do ponedjeljka i službeno mogao postati Arsenalov.

Lyon je u petak angažirao dosadašnjeg napadača Real Madrida Mariana Diaza Mejiju (23) s kojim je potpisao petogodišnji ugovor. Za ovog igrača iz Dominikanske Republike koji je u osam nastupa za prvu momčad Reala postigao jedan pogodak Lyon je platio osam milijuna eura odštete.

Lacazette je prošle sezone u dresu Lyona postigao čak 37 pogodaka u 45 nastupa, te je pridodao i pet asistencija. Riječ je o 26-godišnjem napadaču koji je primarni zadatak neumoljivo trpanje pogodaka, a to je upravo ono što Arsenal u posljednjih nekoliko sezone nema. Olivier Giroud i Danny Welbeck nisu taj kalibar, a eksperimenti s Alexisom Sanchezom i Theom Walcottom u špici napada također su se pokazali kao neuspješni.

Podsjetimo i da će Arsenal uskoro saznati odluku Alexisa Sancheza, koji je rekao da će se po pitanju ostanka u redovima Topnika oglasiti po završetku Kupa konfederacija (nedjelja). Dovođenje Lacazettea bio bi korak naprijed u kvaliteti, no odlazak Sancheza značio bi dva koraka unazad...
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider