Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sedam od sedam

Amerikanke ludo proslavile naslov, najkontroverznija svojim plesom zapalila društvene mreže

Nogometašice SAD-a burno su proslavile zasluženi naslov svjetskih prvakinja.

Alex Morgan pleše (Screenshot)

Nogometašice SAD-a obranile su titulu svjetskih prvakinja te su po četvrti put u povijesti postale najbolja reprezentacija svijeta. Amerikanke su u nedjeljnom finalu slavile protiv Nizozemki s 2:0 golovima Rapinoe i Lavelle u razmaku od svega osam minuta igre u drugom poluvremenu.

Američke nogometašice tijekom cijelog prvenstva plijenile su pažnju javnosti, uglavnom iz kontroverznih razloga. Sve je krenulo s kapetanicom Rapinoe, koja se obrušila na predsjednika SAD-a Trumpa i eventualni odlazak u Bijelu kuću ako se osvoji naslov prvakinja svijeta. 

Nastavilo se u polufinalu kada je Alex Morgan zabila Engleskinjama pa pogodak kontroverzno proslavila gestikulirajući da ispija šaliću čaja, aludirajući pritom na Bostonsku čajanku, odnosno događaje koji su doveli do Američkog rata za nezavisnost.

Otvorene i bez imalo zadrške kakve jesu, Amerikanke su u tom stilu i proslavile naslov prvakinja svijeta. U svlačionici se slavilo u stilu NBA prvaka – sa skijaškim maskama na licu i zalijevanjem desecima litara šampanjca.

Bile su rasplesane, a to se posebno odnosi na ranije spomenutu Alex Morgan, koja je zapalila društvene mreže svojim plesnim pokretima.

Slavile su dugo u noć nakon što su sa sedam uzastopnih pobjeda došle do naslova svjetskih prvakinja, četvrtog u povijesti SAD-a.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider