Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
u barcu sigurno ne

Teški dani za Halilovića: Ne igra i sanja povratak

Čini se kako je prelazak Alena Halilovića u HSV bio velika pogreška.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Alen Halilović nakon samo pola godine provedenih u Bundesligi želi napustiti HSV i vratiti se u Španjolsku. Kako i ne bi kad je na stalnom udaru kritika za koje je dijelom sam kriv zbog blijedih igara.

No stigao je u gubitničku ekipu koja sezonama odgađa ono neizbježno, a to je prvo povijesno ispadanje u niži rang njemačkog nogometa. Imaju samo dva boda iz čak deset odigranih utakmica, a Halilović niti može biti spasitelj niti ga imaju živaca čekati.

Alen Halilović u Hamburg je stigao ovoga ljeta za 5,5 milijuna eura i potpisao ugovor na četiri godine s tim da Barcelona ima pravo prvokupa za 10 milijuna eura. Od njega su se očekivale velike stvari, no malo je toga pokazao. Nadao se da će proigrati nakon što je smijenjen Bruno Labbadia, a za trenera postavljen Markus Gisdol, ali mu ni to nije pomoglo.

Barcu hrvatski veznjak može zaboraviti. Katalonci ga sigurno neće otkupiti nazad, no Alen bi svejedno nazad u Španjolsku. Njegova želja navodno je povratak u Gijon gje je odigrao solidnu prošlu sezonu na posudbi.

Opet bi došao bi na posudbu budući da Sporting nema novca na transfer, a i dio plaće bi podmirivao HSV. Kao druga opcija spominje se prelazak Halilovića u Valenciju, što bi bio sjajan scenarij, ali malo je vjerojatan.

Ukoliko mu se ostvari želja zaigrat će s bivšim suigračem iz Dinama Dujom Čopom koji će se sa Sportingom očito boriti za ostanak u ligi. Nakon solidnog početka nakon tri kola bez poraza Sporting u osam sljedećih utakmica u prvenstvu nije nikoga pobijedio.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider