Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sve se preokrenulo

FIFA je 2016. Halilovića stavila na prvo mjesto, trebao je biti bolji od današnjih mega zvijezda

Alen Halilović je prema FIFA-i 16 trebao biti bolji od današnjih velikih zvijezda poput Dembelea iz Barcelone.

Alen Halilović, Lionel Messi i Carlos Tevez (Foto: Afp)

FIFA, najpoznatija nogometna simulacija današnjice, svake godine u novom izdanju izbaci listu mladih igrača koji bi u budućnosti mogli imati najveće ocjene u igrici.

Tako su vlasnici igrice u izdanju 2016. izabrali najbolje mlade igrače. Na listi se nalazi i jedan Hrvat, riječ je o Alenu Haliloviću za kojeg je FIFA garantirala da će u budućnosti biti najbolji igrač svijeta u svojoj generaciji, no dogodila se velika pogreška.

FIFA je bila uvjerena da će Halilović dogurati do ocjene 90 u FIFA-i, što bi ga svrstavalo u deset najboljih igrača današnjice, no hrvatski nogometaš nažalost nije ispunio svoj potencijal i danas ima ocjenu 69.

Bolji i od današnjih velikih zvijezda

FIFA-ini stručnjaci su prognozirali da će Halilović biti bolji igrač od Ousmaane Dembelea, Dele Allija, Renata Sanchesa, Erica Baillya, Angela Corree, Juliana Brandta i ostalih.

Na tadašnjem popisu od 13 igrača našao se i Riechedly Bazoer koji jedini danas uz Halilovića ne igra u velikom klubu. Trenutno je nogometaš Utrechta, a svi ostali igraju u najjačim ligama Europe.

Ima tu igrača Barcelone, Atletico Madrida, Marseillea, PSG-a, Dortmunda…

Halilović je mlad otišao u Barcelonu, svi svjetski stručnjaci su bili uvjereni da će uspjeti u španjolskom velikanu, no nije se uspio nametnuti. Danas je trenutno bez ugovora, a zadnje je bio u Rijeci.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider