Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Yo-yo klub

Sezona života sjajnog napadača: Stroj je za golove, a u reprezentaciji Srbije nije u prvih 11

Aleksandar Mitrović je ugradio dva gola u pobjedu kojom je Fulham osigurao povratak u Premier ligu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pobjedom od 3:0 protiv Preston North Enda nogometaši Fulhama tri kola prije kraja sezone engleskog Championshipa osigurali su povratak u Premier ligu.

Prva dva mjesta vode u najviši rang engleskog nogometa izravno, dok će klubovi plasirani od treće do šeste pozicije u borbu za preostalu ulaznicu za Premier ligu.

Fulham više nema nikakvih briga, isprašili su Preston na krilima Aleksandra Mitrovića, koji je bio dvostruki strijelac. Srpski reprezentativac s dva sinoćnja zgoditka došao je do brojke od nevjerojatnih 40 golova u prvenstvenim utakmicama u ovoj sezoni, k tome ima i sedam asistencija.

Mitrović od 98 Fulhamovih zabio 40

Čudesan je to učinak 27-godišnjeg napadača, tim više što sezona još nije gotova i u nadolazeća tri kola ima priliku dodatno poboljšati ove ionako impresivne brojke.

Mitrović je u Fulham stigao prije četiri godine na posudbu iz Newcastlea, priključio im se u veljači 2018. i odmah tog ljeta, nakon izborenog plasmana u Premier ligu, otkupljen je njegov ugovor za odštetu od 25 milijuna eura.

U međuvremenu, Fulham je postao sinonim za naziv "yo-yo klub" jer su 2019. ispali pa se 2020. vratili, a onda 2021. ponovno ispali i, evo, sad izborili novi povratak. Svi se na Craven Cottageu nadaju da će Mitrović ostati i da neće svi skupa opet plesati tek jedno ljeto u nogometnoj eliti.

S 44 gola rekorder Srbije

I sad slijedi onaj najčudniji podatak vezan za Mitrovića: čovjek nije starter u reprezentaciji Srbije. Premda je u nacionalnom dresu postigao 44 pogotka i već odavno je srpski rekorder, u posljednje vrijeme ispao je iz udarne postave u najjačim utakmicama.

Bilo je tako i u odlučujućoj utakmici kvalifikacija protiv Portugala, koju je odlučio – Mitrović. Izbornik Dragan Stojković startao je u formaciji 3-5-2 u sklopu koje je u napadu najistureniji bio Dušan Vlahović, iza kojeg je ordinirao Dušan Tadić. U drugom poluvremenu je u svlačionici ostao veznjak Nemanja Gudelj, a ušao je Mitrović, koji je u završnici izmakao pozornosti portugalske obrane i postigao gol koji je Srbiju odveo izravno u Katar.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider