Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uspoređuju ga s Messijem

Malo dobrih vijesti za slavni klub: Debitirao klinac koji je označen kao svjetski talent

Manchester United je sinoć pobijedio Šerif u petom kolu Europske lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Manchester Uniteda sinoć su glatko svladali moldavski Šerif, bilo je 3:0.

Crveni vragovi ovim trijumfom osigurali su najmanje drugo mjesto u skupini E u Europskoj ligi i u posljednjem će kolu u izravnom obračunu na gostovanju kod Real Sociedada pokušati se izboriti za broj jedan.

Međutim, glavna priča ove utakmice nije ni uvjerljiva pobjeda ni to što je treći pogodak postigao praktički otpisani Cristiano Ronaldo već debitantski nastup jednog klinca koji je označen kao svjetski talent.

Alejandro Garnacho, krilni igrač rođen 1. srpnja 2004., odradio je svoj prvi nastup u službenoj utakmici za Manchester United.

Garnacho je rođen u Madridu i u tom je gradu, u akademiji Atletica, počeo trenirati nogomet. Prije dvije godine prešao je u United koji ga je doveo u svoje redove plativši Španjolcima odštetu od samo 465.000 eura.

U Engleskoj je nastavio svoj razvoj i ovog četvrtka napokon dočekao priliku za debi u seniorskoj konkurenciji. Igrajući u mlađim kategorijama Crvenih vragova, Garnacho je dominirao, driblao, asistirao, zabijao, potvrđujući sve ono što se njemu pisalo. S nekoliko poteza i sinoć je dao nagovijestiti o kakvom se dragulju radi.

Neki hvalospjevi, koji mahom dolaze od navijača Uniteda, idu u smjeru usporedbi s Lionelom Messijem i to, vjerojatno, ne samo zbog Garnachovog stila igre, brzine i tehničkih kapaciteta.

Naime, on je poput Messija imao mogućnost birati između Španjolske i Argentine i također se odlučio za Gaučose. Otac mu je Španjolac, rođen je u Madridu, ali majka mu je Argentinka i očito je prevagnuo na tu stranu.

Sjećamo se da je bilo španjolskih vrbovanja da Messija privuku pod svoj stijeg, ali Leo nije htio ni čuti, oduvijek je htio igrati samo i jedino za Argentinu kad je reprezentativni nogomet u pitanju.

Što se Garnacha tiče, premda je tek nedavno navršio 18 godina, on već igra s nekoliko godina starijima od sebe. Za argentinsku U-20 reprezentaciju nastupio je već pet puta i zabio četiri gola.

U moru loših vijesti i negative prouzročene rezultatima i ponašanjem određenih pojedinaca, Garnachov debi svakako je nešto što će navući osmijeh na lice navijača Manchester Uniteda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider