Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ružan incident

Albanci osudili ponašanje svojih navijača, ali upiru prstom i u Poljake

Nogometni savez Albanije izjavio je kako "izgredi ne idu na čast Albaniji i njezinim divnim navijačima".

Albanija - Poljska (Foto: Afp)

Nogometni savez Albanije osudio je nasilno ponašanje svojih navijača, ali i optužio poljske navijače za provokacije tijekom utakmice u Tirani u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

Poljska je u utorak u Tirani pobijedila Albaniju s 1-0, a utakmica je prekinuta na 20-ak minuta, nakon što je u 77. minuti pogodio Karol Swiderski. Albanski navijači tada su bacali plastične boce na poljske nogometaše, koji su napustili teren, ali se i vratili, te je utakmica ipak završila.

related image Užas u Albaniji! Navijači gađali igrače bocama, utakmica nakratko prekinuta jer su se Poljaci bojali vratiti na teren divider

Dan kasnije, Međunarodna nogometna federacija (FIFA) pokrenula je disciplinski postupak protiv nogometnih saveza Albanije i Poljske i osudila nerede.

Nogometni savez Albanije izjavio je kako "izgredi ne idu na čast Albaniji i njezinim divnim navijačima".

"Imali smo 22.000 sjajnih navijača i neke pojedince koji su uništili sve dobre stvari koje je ekipa učinila. Nemamo nasilne navijače i nemamo povijest problematičnih navijača", navodi se u priopćenju i dodaje da su poljski navijači krivi za "stalne provokacije i vrlo agresivno ponašanje".

Finale prve sezone Konferencijske lige igra se na upravo stadionu u Tirani 25. svibnja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider