Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
rijeka je najbolji hrvatski klub

Bivši igrač Hajduka u dresu Olympiakosa: Bolji smo i vjerujemo u pobjedu!

Hrvoje Milić prije samo godinu dana je bio igrač Hajduka, a sada je u Grčkoj gdje brani boje Olympiakosa, koji će ovog mjeseca biti gost Rujevice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvoje Milić, Hrvat u redovima Olympiakosa, će se i prije nego se nadao vratiti u domovinu. Olympiakos je na posljednjem koraku pred Ligu prvaka izvukao - Rijeku!

"Sigurno da sam sretan što je Olympiakos izvukao Rijeku. Očekuje prave dvije utakmice u kojima smo mi favoriti. Mogu samo reći da se stvarno prije očekivanja vraćam u Hrvatsku. Nadam se da ću pred hrvatskom publikom debitirati u dresu Olympiakosa", kazao je Milić reporteru Nove TV Saši Lugonjiću.

Kakve su reakcije iz Olympiakosa?

"Nikakvih posebnih reakcija nije bilo kada smo izvukli Partizan, a tako je bilo i danas. Koga god da se izvuče cilje je jasan - ulazak u Ligu prvaka. Nama Balkancima u klubu je bilo drago što će balkanski klubovi stajati na putu za Ligu prvaka".

Kako se čini Rijeka?

"Nisam stigao puno pogledati. Znam Rijeku i pratim je. Riječ je o trenutno najboljem hrvatskom klubu koji je sustavno radio i dovodio pojačanja posljednjih nekoliko godina. Uzeli su dvije titule zasluženo i zaista se radujem dvjema utakmicama".

Strahujete li od Rijeke?

"Nogomet je nepredvidljiv, no mislim da će Olympiakos opravdati ulogu favorita. Neće biti lagano, no vjerujem da je kvaliteta debelo na našoj strani".

Kolo ranije ste izbacili Partizan. Je li Rijeka bolja momčad od srpskog prvaka?

"Ne može se uspoređivati Olympiakos koji je zaigrao protiv Parizana i onaj koji će zaigrati protiv Rijeke. To su bile prve službene utakmice i sigurno je da ćemo protiv Rijeke biti bolji. Parizan je kvalitetna momčad, ali Olympiakos je to puno bolji".

Kakav je tvoj status u klubu?

"Kasno sam počeo s priprema i trenutno se radi na mojoj fizičkoj pripremi i radimo prema tome da budem spreman za play-off".

Kao bivšeg igrača i navijača Hajduka moram te pitati komentar na suparnika Bilih u Europa ligi - Evertona.

"Kada sam vidio moguće protivnike Hajduka, Everton mi je zapeo za oko i imao sam osjećaj da će tako biti. Hajduk ima određenih šansi, jer Englezi neće biti još u punom ritmu utakmica. Teško je reći i koliko oni žele igrati u Europa ligi. Nadam se zbog hrvatskih klubova da će njih barem troje izboriti nastup u Europi".

Prva utakmica igra se u Grčkoj 15. ili 16. kolovoza, a uzvrat je tjedan dana kasnije na Rujevici. Pobjednik ostvaruje plasman u Ligu prvaka, a poraženi u Europsku ligu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider