Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
prerani oproštaj

Salah u suzama, Egipat u nevjerici: Domaćin Afričkog kupa nacija eliminiran u osmini finala!

Iako je kao domaćin računao na borbu za zlato, Egipat je svoj put na Afričkom kupu nacija završio već u osmini finala.

Galerija Salah u suzama nakon poraza (Foto: AFP) Salah nakon poraza (Foto: AFP) Salah nakon poraza (Foto: AFP) Salah nakon poraza (Foto: AFP)

Nogometaši Južne Afrike šokirali su domaćina Afričkog kupa nacija Egipat u osmini finala, te ga pobijedili u Kairu s minimalnih 1:0 golom Thembinkosija Lorcha u 85. minuti. 

Egipat Mohameda Salaha djelovao je indisponirano tijekom cijele utakmice i nije odigrao na razini na kojoj se od njega očekuje. Južna Afrika, koja je prošla svoju skupinu unatoč dva poraza u istoj, je iskoristila slab dana domaćina i priredila najveću senzaciju na prvenstvu. 

Nigerija je u osmini finala u Aleksandriji svladala branitelje naslova Kamerun sa 3:2, a junak susreta bio je bivši napadač Watforda Odion Ighalo.

U utakmici punoj preokreta povela je Nigerija golom Odiona Ighala u 19. minuti. No, pred kraj prvog poluvremena uslijedio je preokret i Kamerun dolazi u vodstvo 2:1, a strijelci su bili Stéphane Bahoken (42) i Clinton N'Jie (44).

Odion Ighalo ponovno je strijelac u 64. minuti za poravnanje 2:2, a u 66. Ighalo je asistirao Alexu Iwobiju za pobjedu Nigerije 3:2.

Nigerija i Južna Afrika igrat će međusobno u četvrtfinalu. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider