Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sreća im okrenula leđa

Završena je bajka Madagaskara na Afričkom kupu nacija: Tunis posljednji polufinalist!

Nakon senzacionalnog proboja do četvrtfinala, reprezentacija Madagaskara zaustavljena je u svom pokušaju da izbori polufinale Afričkog kupa nacija.

Tunis slavi pogodak protiv Madagaskara (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nogometne reprezentacije Alžira i Tunisa kompletirali su polufinalnu postavu Afričkog kupa nacija. Alžir je bolji izvođenjem kaznenih udaraca eliminirao Obalu Bjelokosti, dok je Tunis slavio protiv najveće senzacije natjecanja - Madagaskara. 

Završena madagaskarska bajka

Tunis je golovima Sassija, Msaknija i Slitija u drugom poluvremenu slomio otpor Madagaskara, koji je ugodno iznenadio nogometni svijet na ovom natjecanju. Nakon pobjeda protiv Burundija, Nigerije i Konga, Madagaskar je poražen s 3:0 od Tunisa.

Sassi je zabio za vodstvo u 52. minuti nakon što se lopta nesretno odbila od stražnjice jednog od obrambenih igrača Madagaskara i prevarila vratara.

Osam minuta kasnije Msakni je praktički riješio pitanje pobjednika. Konačnih 3:0 postavio je Sliti nakon kontre u trećoj minuti sudačke nadoknade. 

Alžir spretniji i sretniji od Bjelokošćana

Nešto ranije reprezentacija Alžira izborila je plasman u polufinale nakon što je u susretu četvrtfinala boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedila Obalu Bjelokosti s 4:3.

Nakon 90 minuta igre rezultat je bio 1:1, a kako nakon dodatnih 30 minuta nije bilo golova pitanje pobjednika je razriješeno izvođenjem jedanaesteraca.

Alžir je i u 90 minuta bio bliži pobjedi. Poveo je u 20. minuti golom Sofianea Feghoulija, a u 48. minuti je imao i kazneni udarac, no Baghdad Bounedjah je pogodio vratnicu. Isti je igrač i u 66. minuti imao zicer kada je izašao sam ispred suparničkog vratara, ali je bio neprecizan.

Obala Bjelokosti je izjednačila u 62. minuti golom Jonathana Kodjia.

Senegal lovi prvi naslov

Prilikom izvođenja jedanaesteraca alžirski nogometaši su zabili četiri, a njihovi suparnici tri gola. Kod Alžira neprecizan je bio Mohamed Belaili, dok su kod Obale Bjelokosti promašili Wilfried Bony i Serso Die.

Alžir će u svom prvom polufinalu nakon 2010. kada je izgubio od Egipta, igrati protiv Nigerije. Alžir je do sada samo jednom osvojio afrički naslov, 1990. godine kada je i organizirao prvenstvo.

U drugom polufinalu igrat će Tunis protiv Senegala. Senegal nikada u povijesti nije osvojio Afrički kup nacija. Alžir i Tunis su to napravili po jednom, a Nigerija čak tri puta. 

AFRIČKI KUP NACIJA ZA NOGOMETAŠE

ČETVRTFINALE

Obala Bjelokosti - Alžir 1:1 (3-4 11m) (Kodjia 62 / Feghouli 20)

Madagaskar - Tunis 0:3 (Sassi 52, Msakni 60, Sliti 90+3)

Srijeda, 10. srpnja:

Senegal - Benin 1-0 (Gueye 69)

Nigerija - Južna Afrika 2-1 (Chukwueze 27, Troost-Ekong 89 / Zungu 71)

POLUFINALE - 14. srpnja

Alžir - Nigerija

Tunis - Senegal

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider