Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tješe se da nije strašno, ali...

Šokantni podaci, korona ih uništila: Talijanski velikan objavio minus od 195 milijuna eura!

Pandemija koronavirusa ima(la) je razarajući učinak na mnoge nogometne klubove.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mnogi nogometni klubovi zbrajaju gubitke koje im je prouzročila pandemija koronavirusa.

Među onima koji su silno pogođeni pandemijom je i talijanski gigant AC Milan, čiji je Upravni odbor objavio izvještaj za fiskalnu godinu 2019./2020. koja završava 30. lipnja i on nije nimalo dobar.

"Globalna pandemija negativno je utjecala na financijske rezultate kluba koji je već trpio zbog situacije naslijeđene od prethodnog vlasnika. Kao rezultat toga, tijekom cijele fiskalne godine zabilježen je netto gubitak od oko 195 milijuna eura", poručili su čelni ljudi Rossonera.

Razarajući učinak korone na blagajnu Rossonera

Uz ovu objavu, pokušali su smiriti javnost navodeći kako se financijski rezultati mogu smatrati značajno poboljšanima kada se ukloni utjecaj globalne pandemije.

U prijevodu, očito je koronavirus imao razarajući učinak na blagajnu Rossonera. Smanjeni broj utakmica općenito, smanjeni broj utakmica koje su mogli igrati pred gledateljima pa onda posljedični pad komercijalnih aktivnosti (muzej, trgovina...) doveo je do ovako golemog minusa.

Treba reći i kako je Milanu bilo zabranjeno sudjelovati u prošlosezonskom izdanju Europske lige što je također imalo negativni utjecaj.

Većinski vlasnik, tvrtka Elliott Management Corporation, omogućila je ulaganja u pojačanja, a istodobno je klub pokrenuo racionalniju politiku u sklopu koje su značajno smanjenje plaće igračima i rukovodećim zaposlenicima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider