Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NE OSTAJE IM DUŽAN

AC Milan postao je još jedna momčad na nevjerojatnom Oršićevom popisu

Tek jednu momčad iz "Liga petice" poštedio je Mislav Oršić otkako je član Dinama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nevjerojatna europska forma Mislava Oršića u dresu Dinama se nastavlja. Protiv Milana je na San Siru upisao svoj 68. nastup u europskim natjecanjima, uključujući kvalifikacije, upisavši 28. pogodak za plave.

Taj pogodak nije bio dovoljan niti za bod, ali vratio je njime Oršić svoju momčad u igru te je pokazao kako Dinamo zna biti opasan na svakom europskom terenu, posebno ako se on nalazi u igri.

Nemilosrdan prema najboljima

No, jedan podatak izgleda potpuno nevjerojatno, po pitanju pogodaka koje je Oršić postizao, a tiče se susreta protiv momčadi iz najjačih pet liga. 

Dinamo je s Oršićem u sastavu igrao protiv osam momčadi koje pripadaju tom kriteriju. Po dva puta protiv Manchester Cityja, Tottenhama, West Hama, Villarreala, Seville i Atalante te za sada jednom protiv Chelseaja i Milana.

Mislav Oršić upisao je u strijelce protiv sedam od osam navedenih momčadi, tek protiv moćnog Manchester Cityja nije uspio ući na listu strijelaca. 

Statistika ne laže

Još moćnije to sve izgleda kad navedeno da je u tih 14 utakmica ukupno 12 pogodaka. Naravno, najviše pamtimo hattrickove protiv Atalante i Tottenhama.

Sjajna europska forma 29-godišnjeg Mislava Oršića, uvjerljivo najboljeg europskog strijelca unutar svih hrvatskih nogometnih klubova. A vjerujemo da nema namjeru stati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider