Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zbogom

Abramovič ostao bez svoje ''igračke'', poznati novi vlasnici Chelsea

Roman Abramovič oprostio se od Chelsea.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

 Bila mi je čast tijekom posljednjih godina biti dio ovog sjajnog kluba“, rekao je na oproštaju od Chelseaja njegov dosadašnji prvi čovjek Roman Abramovič.

Tijekom subote postignut je konačan i potpun dogovor s novim vlasnicima, s konzorcijem Todd Boehly/Clearlake Capital. Definitivna prodaja Chelseaja dogodit će se tijekom ponedjeljka.

„Moj je cilj bio osigurati da sljedeći vlasnik ima način razmišljanja takav da omogući uspjeh klubu na svim poljima. Također, da ima volju i želju razvijati sve ključne aspekte kluba što nisu samo sve momčadi, već i akademija te Chelseajeve fondacije“, rekao je Abramovič.

„Dok predajem Chelsea njegovim novim čuvarima želim im u budućnosti mnogo uspjeha. Kako na samom terenu tako i izvan njega. Ponosan sam na sve godine provedene u klubu. Napravili smo puno toga i velike poslove, a vjerujem da će sve biti još uspješnije u nadolazećim godinama“, dodao je dosadašnji vlasnik.

Podsjetimo kako konzorcij predvodi američki milijarder Todd Boehly, inače vlasnik MLB momčadi Los Angeles Dodgers, a uz njega su mu partneri Švicarac Hansjorg Wyss i Amerikanac Mark Walter. Inače, novi vlasnici Chelseaja kupili su klub za 4,25 milijarde engleskih funti, a prihod od prodaje bit će zamrznut na računu kojeg kontrolira britanska vlada te uplaćen u humanitarne svrhe kao pomoć Ukrajini koja i dalje trpi rusku agresiju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider