Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
TREĆI TROFEJ ZA BETIS

40-godišnji Joaquin podigao trofej Kupa s Betisom, savladavši klub u kojem se proslavio

Nogometaši Betisa savladali su Valenciju u dramatičnog finalu ovosezonskog Kupa kralja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši seviljskog Betisa novi su pobjednici španjolskog Kupa kralja, a do trofeja su došli tako što su u finalu odigranom na stadionu La Cartuja u njihovom gradu savladali Valenciju. Presudilo je bolje izvođenje jedanaesteraca, nakon što je osnovni dio utakmice završio 1:1, a u produžetku nije bilo pogodaka.

Betis je poveo već u 11. minuti kad je, na ubačaj Bellerina, Borja Iglesias glavom poslao loptu pod gredu. Valencia je izjednačila iz kontranapada u 30. minuti - dodavač je bio Moriba, a Hugo Duro prebacio istrčalog vratara Claudia Brava.

Vratari su imali svoju večer

Iako su i jedni i drugi do kraja osnovnog dijela utakmice imali dobre prilike, ponajviše zahvaljujući vratarima više nije bilo pogodaka pa je dvoboj otišao u produžetak. U dodatnih pola sata mreže su ostale mirovati pa je odluka u trofeju pala izvođenjem jedanaesteraca.

Odlučujućim se pokazao promašaj Valencijinog 19-godišnjeg američkog veznjaka Yunusa Muse u četvrtoj seriji, kad je poslao loptu preko grede. Svi Betisovi igrači bili su precizni, a pogodak vrijedan prvog klupskog trofeja od 2005. postigao je Juan Miranda.

Bilo je to Betisovo peto finale Kupa kralja. Valencia je po 18. put bila u finalu, a ostala je na osam osvojenih naslova.

Velika večer za dvije legende

Osmijeh s lica nije mogao skinuti neuništivi Joaquin Sanchez, koji je kao kapetan Betisa podigao trofej visoko u zrak. Ovaj 40-godišnji nogometaš je u dresu svog matičnog kluba savladao klub u kojem se proslavio te u čijem je dresu isti trofej uzeo 2008. godine.

Također, svoj prvi trofej nakon 2016. godine, kad je s Manchester Cityjem uzeo engleski Carling Cup, osvojio je trener Manuel Pellegrini. 68-godišnji Čileanac tako je došao do trofeja u četvrtoj različitoj državi. Osim Engleske i Španjolske, titulu je uzeo u svom rodnom Čileu te u Argentini.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider