Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
KAKVA DVA LUĐAKA

39 je novih 29: Ronaldo i LeBron ponovno pokazali zašto su mnogima najveći u povijesti

Dok Le Bron James kao najstariji igrač NBA lige zakucao iz tranzicije gotovo s linije slobodnih bacanja, Cristiano Ronaldo impresionira u teretani.

Cristiano Ronaldo i LeBron James (Foto: Profimedia)

Kroz cijele svoje sad već preko 20 godina duge karijere, Cristiano Ronaldo i LeBron James impresioniraju raznim postignućima, ali i samim fizičkim predispozicijama za koje je velikim dijelom zaslužna priroda, ali još više njihov zapravo fanatičan trud i rad na samom sebi.

James je najstariji igrač NBA lige

Upravo zbog toga uspjeli su odužiti svoje karijere. Posebno James, koji je krajem prošle godine napunio 39 godina te je ove sezone najstariji igrač NBA lige.

Ako pratite NBA, najstariji igrači su uvijek bile neke iskusnjare koje ulaze s klupe otpucati neki bitan šut ili odigrati važnu obranu, najčešće igrači za desetak minuta po utakmici.

LeBron James ove sezone u prosjeku upisuje 25.2 poena, 7.3 skokova i 7.4 asistencije te je i dalje glavni igrač Los Angeles Lakersa. I njegova karijera trajat će na toj razini sigurno još koju godinu, jer je on tjelesno jednostavno poseban stroj.

Ovakvo zakucavanje ne izvode niti puno mlađi

To je dokazao i sinoć, na utakmici protiv Clippersa, gdje je upisao točno onoliko poena, skokova i asistencija koliko kaže gore navedeni prosjek. No, najviše je impresionirao jednom solo akcijom.

James je uzeo loptu na početku napada, pretrčao s njom cijeli teren, a onda krenuo u zakucavanje tijekom kojeg se odrazio malo iza linije slobodnih bacanja i savršeno odradio posao, usput "posterizirajući" protivničkog igrača.

To zakucavanje pogledajte OVDJE. Nije loše za 39 godina, zar ne.

Ronaldo i dalje zabija kao na traci

39 će idućeg mjeseca napuniti i Ronaldo, koji ipak više ne igra na najvišoj svjetskoj razini poput LeBrona, no i dalje je vrlo impresivan na terenu. 

Otkako je zaigrao za saudijski Al Nassr, Ronaldo je u 44 utakmice upisao 38 pogodaka i 13 asistencija te i dalje standardan u prvom sastavu portugalske reprezentacije, koja po mnogima igra najbolji nogomet godinama unazad.

2023. godina isto tako je bila godina u kojoj je zabio 54 pogotka, više nego bilo koji nogometaš na svijetu. 

Tijelo bez grama masti, nema tko mu ne zavidi

I njegova će karijera sigurno potrajati još neko vrijeme, što nam govore i posljednje snimke iz teretane. Ronaldo na svom tijelu nema ni grama masti, a samo u kratkim hlačicama izgledama jednostavno savršeno. 

Njegovo tijelo mnogima je ideal, ne samo "average Joesima" nego i profesionalnim sportašima koji pokušavaju biti na što višoj fizičkoj razini.

Uostalom, pogledajte.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider