Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
I Camp Nou je zapljeskao

Naklon do poda: Umalo ostao bez noge, nikad više nije trebao igrati, a sad ''šamara'' u top ligi svijeta

34-godišnji Santi Cazorla proživljava drugu mladost na nogometnim terenima.

Santi Cazorla (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nakon što je zaradio gangrenu na području gležnja, liječnici su mu rekli da bi trebao biti ''zadovoljan'' ako ikad više bude hodao – i čak postoji vjerojatnost da bi mogao izgubiti nogu. Da, godinu dana nakon osam operacija u 12 mjeseci liječnici su mu rekli da bude sretan ako bude ponovno hodao.

18 mjeseci kasnije Santi Cazorla postigao je pogodak protiv Barcelone i Reala te je pozvan u španjolsku reprezentaciju. A nakon njegove predstave na Camp Nou, navijači Barce su ustali i dali mu ovacije.

Santi Cazorla (Foto: AFP) Visoka pobjeda Villarreala na krilima sjajnog Santija Cazorle divider

Kada je 2018. godine napustio Emirates, sumnjalo se da će više ikada igrati profesionalni nogomet, a on se vratio jači nego ikada. Njegov Villarreal je odlučio riskirati i isplatilo mu se. Cazorla je uspio odigrati 35 od 38 prvenstvenih utakmica. I unatoč tome što se bliži napunjenih 35 godina, očitava lekcije po stadionima jedne od najjačih liga svijeta.

Svatko tko voli sport trebao bi mu se diviti. Nakon brojnih operacija, Cazorla ne samo da je nastavio hodati, nego i oduševljava kao rijetko kada. U zadnje četiri utakmice La Lige upisao je tri gola i dvije asistencije. I trenutno je bolji nego što su Eriksen i Pogba zajedno.

''Ako uspijete hodati sa svojim sinom po vrtu, budite zadovoljni'', izjavio je španjolski veznjak 2017. godine. Sve nakon toga je za naklon do poda.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider