Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
golijada na maksimiru

Dinamo u drami do sva tri boda protiv Slaven Belupa: Farmaceuti se raspali u završnici susreta

Nogometaši Dinama pobijedili su Slaven Belupo 5:2 u 26. kolu SuperSport HNL-a.

Galerija Dinamo - Slaven Belupo Tibor Halilović Tibor Halilović +4 Halilović i Kaneko

Nekoliko sati nakon što je Dinamo dobio novog predsjednika Velimira Zajeca, Modri su u susretu 26. kola SuperSport HNL-a na stadionu Maksimir pred 5.000 gledatelja pobijedili Slaven Belupo 5:2 nastavivši utrku za prvo mjesto.

Dinamo je vodio 2:0 golovima Tibora Halilovića (7) i Gabriela Vidovića (19), no gosti iz Koprivnice su izjednačili preko Ivana Lepinjice (22) i Mateja Šakote (59).

Velimir Zajec FOTO Pogledajte susret Velimira Zajeca i Vlatke Peras u svečanoj loži Maksimira divider

Sandro Kulenović je u 70. minuti pogodio iz kaznenog udarca za novu prednost Dinama, a sve dvojbe je razriješio Martin Baturina pogodivši u 82. minuti za 4:2. U sudačkoj nadoknadi Baturina je realizirao jedanaesterac za konačnih 5:2.

Počelo je sjajno za Modre, Halilović je već u sedmoj minuti sjajnim udarcem sa 20 metara doveo domaći sastav u vodstvo. U 19. minuti već je bilo 2:0. Vidović se najbolje snašao u gužvi nakon ubačaja i matirao Ivana Suška. U tim se trenucima činilo kako će hrvatski prvak rutinski odraditi dvoboj protiv Slavena.

No, već u 22. minuti gosti su smanjili. Halilović je izgubio loptu, Štrkalj je petom proigrao Lepinjicu, a ovaj lijepim udarcem pogodio za smanjenje rezultata. U 27. minuti gosti su postigli i drugi gol, no Dinamo je spasio VAR jer je strijelac Murić bio u zaleđu.

Šakota šokirao Maksimir, ali Farmaceuti se raspali u završnici

U nastavku susreta gosti su bili posve ravnopravni i u 59. minuti su uspjeli izjednačiti. Halilović je ponovo bio krivac za pogodak, poslao je krivu loptu do Šakote koji je sjajno pogodio za 2:2 i šok na Maksimiru.

No, radost gostiju nije dugo trajala. Sudac Kolarić je u 66. minuti dosudio kazneni udarac za Dinamo nakon duela Lepinjice i Baturine. VAR provjera je trajala skoro četiri minute i sudac je na koncu pokazao na bijelu točku, a Kulenović je bio siguran pogodivši za 3:2.

Veldin Hodža VIDEO Hat-trick Hožda torpedirao Osijek i vratio Rijeku na vrh Supersport HNL-a divider

Korak bliže pobjedi hrvatski prvak je stigao u 82. minuti sjajnim golom Martina Baturina sa 20-tak metra. Baturina je u drugoj minuti sudačke nadoknade stavio točku na "i" realiziravši kazneni udarac za 5:2. Jedanaesterac je skrivio Agbekporno igravši rukom.

Prolazi li Dinamo PAOK u Solunu?

Ukupno glasova:

 

Sastavi:

Tablica HNL-a:

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider