Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Napeta borba

Sad je Hajduk na potezu: Riječani osvojili važna tri boda i pobjegli Splićanima u utrci za Europu

Dva kola prije kraja prvenstva Rijeka se učvrstila na četvrtom mjestu prvenstvene ljestvice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U susretu 34. kola Prve HNL Rijeka je u Koprivnici pobijedila Slaven Belupo sa 2:0 osvojivši važne bodove u borbi za Europu, dok će momčad iz Koprivnice prvoligaški spas tražiti u zadnja dva kola.

Golove za Rijeku zabili su Franko Andrijašević u 40. i Josip Drmić s bijele točke u 69. minuti susreta.

Bila je to važna utakmica za oba sastava. Slaven Belupo još uvijek nije osigurao ostanak u društvu najboljih, dok se Rijeka bori za europski plasman.

gol expired Potez vrijedan divljenja: Ajax je rastalio trofej za prvaka i podijelio ga vjernim navijačima divider

Hajduk joj je za petama i Rijeci su trebala tri boda kako bi zadržala četvrto mjesto koje vodi u Konferencijsku ligu ako Dinamo osvoji Kup.

Prvo poluvrijeme pripalo Rijeci

Rijeka je prva zaprijetila. U 11. minuti Pavičić i Andrijašević odigrali su lijepu akciju i otvorili prostor za Menala, ali je njegov udarac s desne strane kaznenog prostora završio uz suprotnu vratnicu.

Dvije minute kasnije Menalo se izborio za loptu na lijevom boku i lijepo progirao Pavičića koji je pucao sa 11-12 metara, no Filipović je sjajno obranio.

U 28. minuti Filipović je ponovo spasio domaći sastav, a ponovo je promašio Pavičić. Lončar je povukao kontru i sjajno proigrao Pavičića koji je izašao sam ispred vratara, no domaća 'jedinica' je obranila stopostotnu priliku.

Domaćini pogodili gredu

Prvu veliku priliku Slaven je imao u 34. minuti, nakon ubačaja iz kornera Bogojević je iz okreta pogodio prečku. Lopta se odbila do Prce koji iz odlične situacije puca preko gola.

Daleko bolju igru Rijeka je okrunila vodstvom u 41. minuti. Sudac Jović je prvo dosudio kazneni udarac za goste zbog Prcinog igranja rukom, ali nakon pregledavanja snimke promijenio je odluku i pokazao na korner.

Izveo ga je Lončar, a Andrijašević zabio za vodstvo.

Slaven još nije osigurao ostanak u ligi

Korak bliže pobjedi gosti su stigli u 69. minuti kada je Drmić realizirao kazneni udarac za 2:0. Lončar je odlično proigrao Menala koji je izbio sam pred golmana, Filipović ga je srušio, a Jović nakon VAR provjere pokazao na bijelu točku.

Rijeka je do kraja susreta rutinski sačuvala prednost osvojivši važna tri boda, dok će momčad iz Koprivnice prvoligaški spas tražiti u zadnja dva kola.

Večeras se još sastaju Dinamo - Varaždin te Hajduk - Gorica.

U utorak je Osijek pobijedio Šibenik sa 3:0, dok su Istra 1961 i Lokomotiva u derbiju začelja odigrali 1:1.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider