Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

VIDEO: Hoće li huligani biti milostivi prema Dinamu?

Novo divljanje takozvanih navijača Dinamo bi sigurno koštalo nastupa u Europi na duže vrijeme...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dvoboj protiv zagrebačkog Dinama u 5. kolu Europa lige belgijski je Anderlecht proglasio utakmicom visokog rizika...

>> 'Ako bude nereda u Bruxellesu, bit ćemo izbačeni iz Europe'

Belgijanci su zbog toga odlučili pojačati osiguranje, tako da će u i oko stadiona cirkulirati najmanje 160 inspektora i 140 zaštitara, a u funkciji će biti i policijski helikopter iz kojeg će se nadzirati situacija.

'Utakmica Anderlecht - Dinamo je visoko rizična. Zato će klub, u dogovoru s policijom, učiniti sve što je u njegovoj moći da spriječi sve eventualne izgrede na i oko stadiona,' rekao je direktor Constant Vanden Stock stadiona, Stephane Boillat.

Belgijski De Standaard podsjeća da su razlog 'uzbune' zloglasni Dinamovi navijači koji su izazvali velike nerede u Temišvaru uoči utakmice 2. kola skupine A između Timişoare i hrvatskog prvaka.

Belgijanci su vjerojatno upoznati i s činjenicom da neredi u Temišvaru nisu jedini u režiji huligana koji putuju na Dinamova gostovanja: bilo ih je i u Zurichu, Milanu, Pragu, pa čak i po Austriji na prijateljskim utakmicama.

'Policajci u Bruxellesu su papci, razvalit ćemo cijeli grad,' saznajemo moglo se čuti od nekolicine huligana u jednom od navijačkih autobusa pri povratku iz Temišvara, što nam je dodatno upozorenje da bi u glavni grad Belgije mogli svratiti i oni kojima nije važan rezultat Dinama, već na gostovanja idu da bi razbijali.

Dinamo bi u Bruxellesu trebalo bodriti točno 389 navijača. Toliko je podijeljeno vaučera koji će se u Belgiji zamijeniti za ulaznice, prenose Sportske novosti. Naravno, pitanje je koliko će još njih naći načina doći u Bruxelles samo da bi radili nerede, pa makar i izvan stadiona. Vaučeri nisu jamac reda i mira. Uvedeni su i za Amsterdam, pa je policija ipak morala sprječavati sukob Ajaxovih i Dinamovih huligana.

UEFA je prošli tjedan pomilovala Dinamo i ublažila mu kaznu zbog divljanja u Temišvaru. No, ako se neredi ponove, zagrebački klub gadno će stradati. Očekuje ga sigurno izbacivanje iz Europe, i to na duže vrijeme.

Hoće li huligani ovaj put biti milostivi ili će svoj klub napokon gurnuti u provaliju iz koje se teško izvući?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider