Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Kohorta: Dinamo zbog Vide pljuje u lice manjim klubovima

Navijači Osijeka izdali su priopćenje u kojem optužuju Dinamo za pritisak na Osijek kako bi im prodao Domagoja Vidu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kohorta je nezadovoljna, kako kaže zbog dosad neviđenog pritiska na jedan manji klub od strane Dinama. Zbog toga je izdala priopćenje koje vam donosimo u cijelosti:

'U posljednjih nekoliko mjeseci novinske stupce i internetske portale pune tekstovi kojima se Domagoja Vidu, kapetana NK Osijeka, na najsiroviji mogući način želi „preseliti“ u redove zagrebačkog Dinama. Ne samo da se na taj način žele minirati nastojanja Osječana da stvore stabilan, kvalitetan, a ponajprije konkurentan klub, već se odašilje jedna potpuno iskrivljena i, po našem mišljenju, pogrešna slika u hrvatsku javnost. Pitate se zašto pogrešna? Zadnjih godina je u Hrvatskoj postala opće prihvaćena teza da uspjeti mogu jedino igrači koji svoj kruh zarađuju u Zagrebu, odnosno Splitu. Otišlo se toliko daleko da se u zadnjim novinskim uradcima, autori kojih su vođeni nama upitnim motivima, praktički uvjetuje nastupanje za reprezentaciju i inozemni transfer dolaskom u Dinamo.

Ti tekstovi, ne samo da s moralnog aspekta udaraju nisko ispod pojasa, nego omalovažavaju, kako NK Osijek i njegove navijače, tako i ostale nogometne sredine. Mislimo da ne treba posebno napominjati da Hrvatsku nogometnu ligu ne čine dva nego, trenutno, 16 klubova i da bi svi oni u medijima trebali imati barem približno jednaku startnu poziciju. Na ovaj način vršite pritisak na upravu NK Osijeka, ali što je još gore, i na samog Domagoja Vidu koji je u nekoliko prilika već decidirano naglasio želju za ostankom u trenutnom klubu, a potom za inozemnim transferom. Šteta koju na ovaj način činite hrvatskom nogometu, ali i sebi, je nemjerljiva, jer polazište svih europskih klupskih uspjeha ponajprije leži u zdravoj konkurenciji na domaćim terenima.

Na ovaj način pljujete u lice Osijeku, Vinkovcima, Šibeniku, Karlovcu, Rijeci, Koprivnici i općenito svim sredinama koje traže nogometno ozdravljenje i izlazak iz prosječnosti. Ne moramo Vas posebno podsjećati ni da su u novijoj povijesti po hrvatskim nogometnim terenima trčali igrači West Hama, Anderlechta, Aston Ville, CSKA-a, Galatasaraya, AEK-a, Arisa, Rapida i još mnogi drugi, a gle čuda, to se nije dogodilo na Maksimiru ili Poljudu. Kako si volite pridavati epitete najkatoličkijeg i najhrvatskijeg kluba, molimo da se u skladu s tim počnete ponašati i Vi, ali i novinari koji gaje neskrivene simpatije prema Vašem klubu. Upravi NK Osijeka želimo poručiti da ne pristanu na podmetanja i ucjene od strane bilo kojeg kluba jer bi na taj način učinili nepopravljivu štetu našem klubu i njegovim vjernim navijačima.

Za kraj želimo dodati da mi navijači NK Osijeka želimo samo napredak našeg kluba i da nas ništa drugo neće i ne može zadovoljiti te nećemo dozvoliti uništavanje našeg kluba radi bilo čije koristi, a naročito na korist nekog drugog kluba ili osobe.'

S poštovanjem,
Udruga građana Kohorta Osijek i svi istinski ljubitelji NK Osijeka

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider