Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

FOTO: Tragedija i bijes prema policiji ujedinila navijače!

U pretposljednjem kolu Prve HNL na stadionima širom Hrvatske mogli smo vidjeti brojne transparente protiv policijske represije, a Torcida je čak dala podršku ranjenom navijaču Dinama…

Nakon krvavog derbija koji je obilježio prošlo kolo, u medijima se pojavljuju razne priče kako treba konačno stati na kraj neredima na sportskim terenima. Nemile scene s maksimirskih tribina obišle su cijelu Hrvatsku, a nadležne institucije odlučile konačno stati na kraj huliganizmu.

Za prvosvibanjske nerede nema opravdanja, ali određeni događaji tijekom tjedna očito su ujedinili navijačke skupine diljem zemlje. Različito tumačenje incidenta stavilo je na jednu stranu policiju, a na drugu navijače.

Nastavak cijele priče donijelo je 29. kolo Prve HNL. Na Šubićevcu smo tako mogli vidjeti skandiranje Bad Blue Boysa: Hoćemo istinu! A dobar dio utakmice je odzvanjalo ime ranjenog navijača Dinama, Marija Galića. Koliko su se navijači solidarizirali govori podrška BBB-a tragično preminulom pripadniku Funcuta, Goranu Niniću, kojem je odana počast minutom šutnje prije početka utakmice.

Obje navijačke skupine u Šibeniku su pružile podršku spomenutoj dvojici ogromnim transparentima. Funcuti: '1977. Goran Ninić 2010. Zauvik u našim srcima'; i BBB-i: 'I život navijača je život! Mario Galić'. Kasnije su Funcuti skandirali zajedno s BBB-ima: 'Moja domovina' i ' Za dom – spremni!'.

Međutim, nisu to bili jednini slučajevi gdje je nogomet bio u drugom planu. Pomalo iznenađujuće zvuči činjenica da je Torcida u subotu na prvenstvenoj utakmici izvjesila transparent s velikim natpisom: Mario Galić – drži se. Takva podrška jednom navijaču Dinama na Poljudu još nije viđena.

U borbu protiv policijske represije i pretjerane uporabe sile (što nadležne institucije prešućuju u vezi Maksimira) uključili su se i vinkovački Ultrasi te karlovački Gademzi. U Karlovcu smo mogli vidjeti nešto suptilniji transparent – Sloboda navijačima, dok je na stadionu podno Bosuta izvješena poruka - Baklja nije metak!

Jedno je sigurno, tragedija i mržnja prema policiji ujedinila je navijačke skupine...


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider