Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

'Belgijanci prvo udaraju pa pitaju osobne'

Svi se nadaju kako večeras ne bi smjelo biti novih huliganskih ispada…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nažalost, ove smo sezone navikli uz utakmicu Modrih u Europi najavljivati i odigravanje neke druge 'utakmice'. Hoće li BBB-i ili dio njih ponovno 'igrati' na ulicama i trgovima? Nadamo se da u Bruxellesu, glavnom gradu Europe, neće biti slika iz Temišvara. Pobrinut će se za to, ili će barem pokušati, tamošnja policija koja među zagrebačkim navijačima nije bila na glasu kao presposobna da ih zaustavi.

>> Tifosi Juventusa BBB-ima: Zagrebačke 'ustaše' ne odustajte!

>> VIDEO: Hoće li huligani biti milostivi prema Dinamu?

No, možda se huligani prevare. Nadamo se da uopće to nećemo morati saznati. Pogotovo što su na nedavnom sastanku tri sukobljene frakcije BBB-a sklopile 'mir za Dinamo'. Ipak, trebat će obuzdati mlade usijane glave koje se žele dokazati pred starijima u grupi. No, i među navijačima domaćina ima takvih. 'Najgori su oni obrijanih glava', kaže o takvima jedan domaćin u Bruxellesu.

Policijski službenik u belgijskoj prijestolnici Sportskim novostima je rekao kako znaju tko im dolazi u grad. 'Znat ćemo mi s njima', rekao je, a tamo, kažu, policija prvo mlati pa pita.

Uzdamo se u dogovor BBB-a i njihovo svojevrsno obećanje kako neće više štetiti ugledu kluba, a nadamo se i kako lokalni huligani neće shvatiti njihov dolazak kao priliku za dokazivanje. U Amsterdamu su napadani gosti iz Zagreba, no reputaciju su sami stvorili. Novi neredi značili bi kraj za Dinamo u ovoj, a vjerojatno i sljedećoj europskoj sezoni...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider