FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Zla krv proključala

Vettori poludio na Adesanyu, osiguranje moralo odvući Talijana s pozornice

Nate Diaz dočekao je dan kad će on biti najsmireniji čovjek u prostoriji...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U sjeni starta Europskog prvenstva na Starom kontinentu UFC ovaj vikend priprema još jednu borilačku poslasticu. Event pod radnim naslovom UFC 263 u Arizoni ponudit će dva revanša u borbama za pojas, Adesanya - Vettori 2 i Figueredo - Moreno 2, te povratak legendarnog Natea Diaza u oktogon prvi put od poraza u borbi za titulu BMF-a.

Diaza očekuje okršaj s Leonom Edwardsom, a iako je on inače često u fokusu kamera zbog svog devijantnog ponašanja na ovakvim konferencijama, zločestom dečku MMA scene svu pozornost ukrali su aktualni prvak u srednjoj kategoriji Israel Adesanya i izazivač Marvin Vettori, kojeg su morali fizički ukloniti s konferencije za medije jer im je malo nedostajalo da se zakače već na stejdžu.

Adesanya je u zadnjoj borbi izgubio od Jana Blahowitza:

Verbalno sparirali pola sata

Dvojac je verbalno sparirao svih pola sata najavne presice, a pri samom kraju riječi su zamalo zamijenili djelima. Vettori je dvaput ustajao kako bi se suočio s Adesanyom, a Dana White morao se podsjetiti dana kad je radio kao izbacivač u Vegasu i zadržati ga dok osiguranje ne intervenira. Redari su ga morali ukloniti sa stejdža, a White je zaključio presicu.

Adesanya će u glavnoj borbi večeri ponovo pokušati obraniti pojas protiv Vettorija, s kojim se već jednom susreo. Susreli su se na istom mjestu na kojem će se boriti u noći sa subote na nedjelju još prije tri godine, a Adesanya je slavio na bodove.

Prva borba bila je najteži Adesanyin ispit

Ispalo je kako je taj meč bio najteži Adesanyin ispit na putu do naslova u srednjoj kategoriji i te večeri započela je „kavga“ koja traje, eto, do danas. Vettori je i dalje uvjeren kako je on trebao pobijediti u toj borbi, iako ga pogled na snimku prvog okršaja debelo demantira.

Adesanya i Vettori verbalno su se prepucavali cijelu konferenciju za medije, a zla krv koja se krčka na laganoj vatrici posljednje tri godine noćas je konačno proključala.

"Ja ti vodim karijeru", vikao je Adesanya uz ogromnu podršku publike.

"Ja sam tvoja najgora noćna mora", uzvratio mu je Vettori uz salvu zvižduka.

Vettori prvi ustao

Vettori je tad prvi put ustao, ali ga je White odgurnuo. Zaštitar je iskoristio priliku i uhvatio Vettorija s leđa. Talijan se smirio, međutim potom se zaderao, bacio vlastite naočale i nastavio baraž uvreda na Adesanyin račun.

"Tu sam, ako želiš, možemo se potući odmah", započeo je Adesanya pa nastavio provocirati.

Naturalizirani nigerijski Novozelanđanin potom je bacio nešto prema Vettoriju, talijanski borac nakratko je sjeo, ali ubrzo je vratio Adesanyi, zgrabio je bocu i krenuo na njega, međutim osiguranje je ponovo uskočilo i spriječilo veći incident.

Davieson Figueredo i Brandon Moreno, koji će na ovom eventu osvježiti rivalstvo započeto u prvoj međusobnoj borbi krajem prošle godine, te legendarni Nate Diaz i Leon Edwards bili su samo statisti na ovoj ludoj presici…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider