FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
KOMENTAR U LUCKY PUNCHU

Zelg Galešić o slučaju Platak: "Nisu se svi ponijeli korektno i pogledali širu sliku"

Slučaj masovnog fizičkog okršaja s riječkog skijališta Platak usko je vezan uz hrvatsku borilačku scenu.

Činjenica da se među sudionicima masovne tučnjave na riječkom skijalištu Platak, koja se odvila u nedjelju 29. siječnja, našao jedan amaterski MMA borac, od strane javnosti brzo je stavljena u prvi plan.

MMA zajednica je napadnuta, a spomenuti borac najčešće je spominjano, ali i pretraživano ime tog dana.

Je li MMA borac neutemeljeno napadnut?

Ipak, kako su se pojavljivale nove informacije, tako se sve više činilo da uloga tog određenog momka nije bila jedna od glavnih, odnosno da u onim najgorim detaljima spomenutog incidenta isti vjerojatno nije sudjelovao.

Ono što se najviše spominje, udarac nogom u glavu jednog od pripadnika HGSS-a, taj momak čije se ime najviše provlači kroz medije nije izveo.

To sve spomenuto je i u posljednjoj epizodi Lucky Puncha, gdje je svoje razmišljanje iznio Zelg Galešić.

"Htio bih reći da ja prvenstveno, kao bivši borac, a sada trener te otac dvoje djece, čvrsto osuđujem svaki napad i nasilje. Ali isto tako bih volio reći kako se mediji o ovom slučaju nisu ponijeli korektno i da nisu pogledali širu sliku cijele situacije nego su jednostavno, radi toga što se neki dečko bavi određenim sportom, pronašli pravog krivca", rekao je, da bi se onda okrenuo medijskom izvještavanju:

"Volio bih da mediji obaviještavaju o takvim slučajevima, ali u službi promatrača, a ne službi suca ili porote. Ovo se još mora razriješiti i mora se pogledati. Ali, izabrati glavnog krivca samo zbog toga što se bavi jednim sportom, nije korektno."

Igor Pokrajac nadovezao se na božićni slučaj iz Slavonskog Broda, gdje zbog postupka jednog pripadnika obrambenih snaga RH nije razapeta cijela vojska.

U prilog je dodana i dostupna snimka incidenta, pa imate priliku još jednom pogledati što se to točno dogodilo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider