FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
PORAZGOVARALI SMO S TRENEROM

Zagrepčanin Smakići u subotu napada titulu prvaka Europe: Pred tri tisuće gledatelja na neporaženog Kabayela

Agron Smakići i Agit Kabayel sutra (subota) će se sučeliti u meču za europskog (EBU) prvaka teške kategorije.

Pomalo u nezasluženoj sjeni nastupa Filipa Hrgovića i Alena Babića, svoj boksački put uspješno gradi još jedan teškaš iz Zagreba. Njegovo ime je Agron Smakići (19-1, 17 KO), a sutra (subota, 4. ožujka) ga čeka najveći meč dosadašnje karijere.

U njemačkom Bochumu boksat će protiv Agita Kabayela (22-0, 14 KO), neporaženog njemačkog boksača, koji će u ovom meču biti favorit. No, Agron dolazi u najboljoj formi karijere, iskoristiti priliku koja je ispred njega. 

Veliki meč u njemačkom Bochumu

U Bochumu je zajedno sa svojim timom od početka tjedna, a mi smo se nakon vaganja čuli s njegovim trenerom Ivanom Filipovićem, da bismo prikupili posljednje dojmove pred sami meč.

Agron Smakići Agron Smakići (Foto: SES Boxing)

Agronu je vaga pokazala 110 kilograma, dok je Kabayel na za sebe nekako standardnih 107.9 kilograma. Smakići je do sada u nekim mečevima znao biti i lakši, no ova težina je zapravo dio strategije i ona na kojoj se najbolje osjeća.

"Jako puno smo radili na izdržljivosti, ali s ciljem da zadržimo prednost po pitanju eksplozivnosti i oštrine udarca, na čemu stalno radimo. Agi je na borbenoj težini, a u pripremama on zna imati i 115 do 118 kilograma. No, ovo je neka njegova borbena težina", rekao nam je Filipović.

Očekuje se tri tisuće gledatelja

Interes za meč je velik, tako da bi ga uživo trebalo pogledati oko tri tisuće ljudi. 

"Vjerujem u nas i vjerujem u pobjedu, ali svakako će biti sjajna večer i sjajna borba. Dodatni vjetar u leđa je to što će Agija moći gledati ljudi u Hrvatskoj, pomoći će nam to, ali potpuno smo fokusirani na nas i to da na najbolji mogući način odradimo svoj posao."

EBU titula je titula prvaka Europe, poput one koja je u devedesetima Željku Mavroviću donijela napad na svjetsku titulu. Kakva je danas situacija i što bi Agron pobjedom mogao dodatno dobiti?

"Ovo je najcjenjenija kontinentalna titula s dugom tradicijom. Apsolutno svi koji nešto vrijeme u teškoj kategoriji su dolazili u mogućnost za napad na ponajviše WBC-ov pojas, ali svakako je benefit velik. Pobjedom se dolazi u ozbiljnu situaciju dok apsolutno svake organizacije profesionalnog boksa", potvrdio je.

Agit Kabayel i Agron Smakići Agit Kabayel i Agron Smakići (Foto: SES Boxing)

Nema druge nego podržati Agrona i popratiti njegov meč, a onda nadamo se zajedno s njim proslaviti novi veliki uspjeh hrvatskog boksa, sporta koji nas je posljednjih godina puno puta napunio ponosom.

Sutra s početkom od otprilike 22 sata, zagrebački boks mogao bi ponovno dobiti profesionalnog teškaškog prvaka Europe.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider