FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
neki se zgražavaju

Youtuber nokautirao bivšeg UFC borca: Mnogi se smiju i njemu i samoj borbi

Jake Paul svladao je Bena Askrena u boksačkom meču.

Mnogi su boksački fanovi zgroženi nedavnim borbama slavnih osoba koji po mnogima srozavaju ugled ovog sporta. Jedan od onih koji je tu u prvim redovima je Youtuber Jake Paul koji je noćas nokautirao bivšeg UFC borca Bena Askrena u prvoj rundi.

Tčnije, Paul je slavio tehničkim nokautom nakon prvog ozbiljnijeg udarca. Sudac je prekinuo meč za veliko slavlje Youtubera protiv donedavnog MMA borca.

No ovo zvuči bolje nego što uistinu je. Mnogi sumnjaju kako je borba namještena te da je Askren uzeo oko pola milijuna dolara za jedan udarac. Borac koji je prelaskom u UFC doživio pravi debakl te je nakon svega tri borbe okončao karijeru izgledao je u katastrofalnom fizičkom stanju.

Askren nikad nije bio dobar stand-up borac u MMA-u i njegove su boksačke vještine bile upitne. Ipak, mnogi nisu vjerovali da će pobijediti Youtuber koji je u puno boljoj fizičkoj formi, a vjerojatno i više zna o boksu od Askrena.

Askren je ovom predstavom na nekim način osramotio MMA zajednicu usprkos svemu navedenom. Notorni Jake Paul već je počeo prozivati Conora McGregora i ne bi nas čudilo da za novac spremni Irac prihvati ovu borbu.

Profesionalni boksači se pak zgražavaju jer ovakve borbe uistinu postoje. Ne samo to nego i privlače zanimanje masa, ipak najčešće onih koji nisu pravi ljubitelji ovog sporta.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider