FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
NAKON GODINU DANA

Vraća se Petar Milas, ovog petka očekuje ga meč protiv bivšeg Hrgovićeva protivnika

Prvi put nakon poraza od Tonyja Yoke u ring će hrvatski boksač Petar Milas.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

10. rujna prošle godine svoj je najveći meč do sada odradio Petar Milas (15-1, 11 KO), 27-godišnji hrvatski boksač. Na terenima Roland Garrosa suprotstavio se Tonyju Yoki, zlatnom olimpijcu iz Ria 2016. godine te je tim putem doživio prvi poraz u karijeri.

Dobar je meč Milas odradio, no neke pogreške su ga koštale primanja nepotrebnih udaraca koji su u sedmoj rundi završili meč. 

Problemi s promotorima i vrijeme za oporavak

Milas je nakon toga prošao kroz neke probleme nevezane uz boks. Promijenio je nekoliko promotora. Trebao je surađivati s Frankom Warrenom, a onda i ljudima koji se brinu za Yokinu karijeru, no na kraju nije bilo ništa od toga. Novi promotor mu je Fides sport i ovo što mu slijedi je prvi meč pod njihovim patronatom.

Osim toga, uzeo si je vremena za "prožvakati" taj poraz na pravi način i iz njega izaći kao bolji boksač. Kad je to napokon napravio, stiglo je vrijeme za povratak u ring.

Povratak već ovog petka

On će se dogoditi ovog petka, 30. rujna, u njemačkom Bergkamenu. Milas će tamo obogatiti priredbu mečem protiv Pavela Šoura (15-11, 8 KO), ugovorenom na osam rundi.

Ako vam ime ovog češkog boksača zvuči poznato, to je s razlogom. U jesen 2017. godine on je bio drugi protivnik Filipa Hrgovića u profesionalnoj karijeri, a iste godine savladao je i Zadranina Antu Verunicu. Hrgović ga je zaustavio nokautom već u prvoj rundi.

Gledajući po referencama, Milas je veliki favorit u ovom meču, koji bi mu trebao poslužiti za povratak na scenu, nakon čega se nadamo da će uhvatiti kontinuitet potreban za uspješni boksački uspon, a to bi značilo po jedan meč svakih četiri ili pet mjeseci.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider