Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
TRAŽI SE SLAMKA SPASA

70-godišnja hrvatska trenerska ikona preuzela bivšeg hrvatskog prvoligaša

Nogometaše Međimurja će od ispadanja u četvrti rang hrvatskog nogometa pokušati spasiti Vjeran Simunić.

Vjeran Simunić (Foto: Luka Gerlanc / CROPIX)

Nogometaši Međimurja trenutno prolaze jako teško razdoblje. Nekadašnji prvoligaš, a donedavno vrlo stabilan drugoligaš, trenutno je na pragu ispadanja u četvrti rang hrvatskog nogometa.

Nakon 20 kola natjecanja u 2. nogometnoj ligi (treći rang hrvatskog nogometa), Međimurje se nalazi na posljednjem mjestu sa samo devet osvojenih bodova. Tako je došla odluka za promjenom trenera, a slamku spasa potražili su u prekaljenoj trenerskoj iskusnjari.

Ikona onog ikonskog HNL razdoblja

U pitanju je Vjeran Simunić, HNL ikona iz onog "ikonskog" HNL vremena, kad je najviše takvih živopisnih likova egzistiralo u našem elitnom nogometu.

Simunić bi svakako mogao biti među hrvatskih rekorderima po broju klubova koja je vodio, a u Međimurje se vraća nakon što je tamo već bio 2010. godine. 

Najčuvenije razdoblje njegove karijere vežemo ipak za Hrvatski Dragovoljac Stjepana Spajića, u koji je došao 2002. godine. Nakon Sigeta bio je još u Kamen Ingradu, Zadru i Cibaliji te velikom broju klubova u nižim ligama te u Bosni i Hercegovini, kao i na Brunejima, gdje je bio izbornik reprezentacije. U Aziji je još radio u Vijetnamu i Maleziji.

U karijeri mu bilježimo preko 40 preuzimanja poslova u raznim klubovima.

Ujedno je već šesti trener Međimurja u ovoj sezoni, nakon Ivice Solomuna, Zorana Ivančića, Damira Vugrinca, Igora Budiše i Gordana Golika.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider