FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Grozote u Groznom

VIDEO Skandal trese Rusiju: 'Djeca gladijatori' tuku se uživo pred TV kamerama

U Groznom su organizirane su MMA-a borbe za djecu ispod deset godina, čime je izbio veliki skandal u Rusiji...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Rusiji je izbila velika afera nakon što su na čečenskim televizijama emitirane uživo MMA borbe djece do deset godina, i to bez zaštitne opreme. Slavni ruski MMA borac Fedor Emelianenko skrenuo je pažnju šire ruske javnosti na taj skandalozni događaj oštrom kritikom organizatora turnira u Groznom.

„To je neprihvatljivo i ne može se opravdati. Djeca su se udarala pred odraslim osobama. Zar vam se organizira spektakl na račun na račun dječjeg zdravlja“, rigao je vatru Emelianenko, koji je predsjednik ruskog MMA saveza i član predsjedničkog vijeća Vladimira Putina za promociju tjelesne kulture i sporta.

Emelianenku je odgovorio predsjednik ruske Republike Čečenije Ramzan Kadirov, čija su dva sina sudjelovala na turniru, a jedan od njih je nokautirao svog protivnika.
„Fedore, nisu u pravu. Tako Čečeni odgajaju ruske junake i domoljube“, ispalio je Kadirov, koji je veliki poklonik borilačkih vještina.

Puno oštrije su reagirali najbliži Kadirovi suradnici.
„Tko je on da daje ocjenu našem turniru i borbama? Da nije možda odjednom postao borac za pravdu? Mora bi se sjetiti svoje posljednje borbe u kojoj je na svoju sramotu bio pretučen naočigled cijelog svijeta. No njegova podmitljiva organizacija nije odlučila prepustiti zasluženu pobjedu Fábiju Maldonadu“, raspalio je po Emelianenku organizator turnira Abuzajd Vismuradov.

Skandalozne vijesti brzo su stigle i do ruskog predsjednika Vladimira Putina, koji je poslao poruku preko svojeg glasnogovornika Dmitrij Peskov.
„Međusobno nokautiranje djece, i to još u izravnom televizijskom prijenosu, povod je da se odgovarajući nadzorni organi zainteresiraju za taj događaj“, izjavio je Peskov.

Ovakve i slične borbe ne organiziraju se od jučer, to već traje dosta dugo, ali tek ovih dana povela se rasprava o etičnosti i moralnosti ovakvih borbi. Rusija nije jedina, slične borbe održavaju su i u Kini, ali i nekim drugim zemljama svijeta. MMA je kao sport u rapidnom usponu u SAD-u, gdje su također dozvoljene borbe malodobne djece, ali uz posebna pravila, nema udaranja u glavu, a obvezna je i zaštitna oprema. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider